У Житомирі із 40 громадських туалетів для людей з інвалідністю пристосовані чотири

У Житомирі із 40 громадських туалетів для людей з інвалідністю пристосовані чотири

  Із 40 громадських туалетів у Житомирі для людей, які пересуваються на візках, пристосовані чотири. Переважно вони розташовані в місцях масового відпочинку, але, за словами людини з інвалідністю Юрія Баришева, туалет для маломобільних груп населення у міському парку відпочинку немає.

  Про це Суспільному розповів сам Юрій Баришев. За його словами, доступний громадський туалет – це одна з нагальних проблем для маломобільних груп населення в Житомирі.

  "Є біотуалети, але вони не доступні для людей з інвалідністю, бо вони малі за розмірами, – каже Юрій Баришев. – Я на візку туди не зможу заїхати. Ми бували в Києві на багатьох заходах і користувалися там біотуалетами – вони є більші трішки за розмірами, тому в них можуть заїхати люди з інвалідністю. Вони існують".

   Начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун каже, що в місті є громадські туалети, які доступні для людей з інвалідністю. Їх за останні три роки міська рада закупила чотири.

  Один із них знаходиться у Гідропарку, а три інші перебувають на балансі в КП "Інспекція з благоустрою".

  "Один встановлений на вулиці Івана Кочерги, в районі перехрестя зі Старим бульваром і Великою Бердичівською, – розповідає Олександр Марцун. – Другий знаходиться на території Нового Бульвару, біля обласної бібліотеки. І третій – в новому сквері на перехресті вулиць Лятошинського і Небесної сотні. Всі вони працюють, і на початку року рішенням виконкому було прийнято рішення зробити їх безкоштовними".

У Житомирі із 40 громадських туалетів для людей з інвалідністю пристосовані чотири

  Чотири головні вимоги до туалетів для мобільних груп населення – це доступність під'їзду на візку, відсутність порогів, ширина входу не менше 85 сантиметрів та наявність поручнів.

У Житомирі із 40 громадських туалетів для людей з інвалідністю пристосовані чотири

  Кореспонденти Суспільного перевірили туалети за чотирма адресами і в одному з них, біля бібліотеки О. Ольжича, виявили недолік.

  "У нас один недолік – поріг. Доводиться допомагати людям на візках. Поріг планують прибрати з 1 числа. Щось будуть просто трохи переробляти і зроблять", – сказала працівниця інспекції з благоустрою Наталія Башинська.

  Щодо відсутності туалету для людей, які пересуваються на візках, у парку відпочинку імені Гагаріна, то телефоном директор комунального підприємства "Парк" Ігор Леонченко розповів, що точних дат, коли його планують встановити, він назвати не може.

  "Зараз, в рамках програми доступності, туалет для маломобільних груп населення планують придбати, але строки, в які це буде зроблено, я поки назвати не можу", – сказав Ігор Леонченко.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Операторка: Ігор Грач, Сергій Базилюк

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework