На Житомирщині СБУ викрила чергову «четвірку» колаборантів

На Житомирщині СБУ викрила чергову «четвірку» колаборантів

  Служба безпеки України продовжує системні заходи з притягнення до відповідальності проросійських агітаторів і колаборантів, які публічно підтримують війну в Україні.

  Чергових завзятих прихильників путінізму, які публічно закликали українських військових припинити опір та скласти зброю у наказовому порядку, викрито у Звягельському і Житомирському районах, а також у Житомирі.

  Мешканка Звягельського району у розмовах зі своїми сусідами та знайомими стверджувала, що на Україну ніхто не нападав – росія просто повертає свої ж землі. До того ж, провину за розв’язання війни жінка покладала виключно на самих українців – це нібито їхня кара за те, що… підтримують та донатять на Збройні Сили України.    

  В унісон їй привселюдно на центральній вулиці обласного центру житомирянка переконувала присутніх, що українці – це нібито «нація рабів, які проживають у неіснуючій державі Хохляндії». Тож, запевняла вона, країна-агресор правильно зробила, що напала на Україну, - вона просто забирає назад свої споконвічно російські території (які, з її слів, нібито простягаються аж до Львова).

  Прибічником «політики путіна» та прихильником відновлення дружніх стосунків із державою-окупантом виявився ще один житель Житомира. Містянин проводив публічну «просвітницьку» роботу серед своїх сусідів – наголошуючи на безперспективності опору російським військам, які, з його слів, прийшли в Україну з єдиною місією – змінити так звану «нацистську владу», врятувати українців від «бандерівців» та допомогти нашій державі у боротьбі з націоналістами.

  Публічно заявляв, що порядок у нашій державі настане виключно за умови приходу «руського міра» та остаточної перемоги країни-окупанта, ще один житель із російським «корінням» військового містечка Житомирського району. Відтак – зловмисник повністю підтримував доцільність рішення путіна та вищого керівництва рф у питанні збройної агресії щодо України.

   На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили чотирьом фігурантам кримінальних проваджень про підозру за ч.1 ст.111-1 (публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора) Кримінального кодексу України.

  Обвинувальні акти із матеріалами скеровано до суду для розгляду по суті.

  За результатами судового розгляду двом фігурантам «колабораційних» справ вже винесено вироки у межах визначеного Кримінальним кодексом України покарання.

  Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники і слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework