Прогноз погоди на вихідні 8–9 квітня: прохолодно та дощитиме по всій Україні

  За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних, як і весь минулий тиждень, не потішить сонечком і теплом. Буде так само прохолодно і дощитиме, але це зовсім не привід для нудьги, адже знайдеться повно цікавих і корисних занять удома.

  Погода в суботу 8 квітня

  У суботу багатьом українцям усе ще стануть у пригоді кофти, светри та шапки. Так, у Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській і Хмельницькій областях очікується всього +7…+10 °С, на Волині, у Житомирській, Черкаській, Кіровоградській та Одеській областях — +11…+13 °С, в інших регіонах — +14...+16 °С.

  Уночі температура буде плюсовою, крім Галичини, де очікується близько 0 °С. Дощі пройдуть усією територією країни, крім південних регіонів, тому без парасольки з дому краще не виходити.

  Погода в неділю 9 квітня

  У неділю на заході та в центрі країни прогнозуються +9…+11 °С, на півночі — +13…+15 °С, на півдні та сході — до +16 °С. Сонце вийде з-за хмар лише в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях. Жителі цих регіонів можуть влаштувати собі цілком приємний променад чи культурне дозвілля. Ну а всі інші зможуть розслаблено згаяти час за книгою, біля телевізора або просто виспатися.

  Погода у понеділок 10 квітня

  Погода на початку тижня суттєво не зміниться. У більшості регіонів так само дощитиме, зате трохи потеплішає. Так, на сході та півдні України стовпчики термометрів піднімуться до +17 °С, на півночі, в центрі та Києві — до +15 °С, на заході — до +14 °С. Без опадів обійдеться лише на Луганщині, Донеччині та Харківщині.

  Алергіки, увага!

  По всій Україні почалося цвітіння берези — частіше промивайте ніс сольовим розчином, не забувайте вдома маски, а також намагайтеся обмежити в раціоні горіхи та яблука (перехресні алергени).

  Народні прикмети та вірування

  Якщо зранку на Гавриїла, 8 квітня, було морозно, наші предки готувалися до холодної затяжної весни. Зате, якщо яскраво світило сонце, незабаром мала встановитися тепла погода.

  На Мотрону, 9 квітня, стежили за птахами — якщо вони літали низько і збиралися в галасливі зграї, вважалося, що літо буде посушливим. А ще звертали увагу на домашніх улюбленців. Наприклад, кішки, які цілий день дивилися у вікно або активно просилися надвір, віщували швидке поліпшення погоди.

Новини Житомира

 

Прочитано 1228 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework