На Житомирщині СБУ блокувала діяльність ще двох прихильників «руського миру»

На Житомирщині СБУ блокувала діяльність ще двох прихильників «руського миру»

  Служба безпеки України продовжує системно притягувати до кримінальної відповідальності колаборантів, які добровільно підтримують та публічно пропагують політику країни-агресора щодо нашої держави.

  На Житомирщині СБУ викрила двох місцевих мешканців на виправдовуванні збройної агресії рф і закликах до підтримки загарбників.

  Так, публічною антиукраїнською агітацією у сільському продовольчому магазині займався 46-річний працівник залізниці, який мешкає у невеличкому селі на Коростенщині.

  Встановлено, що чоловік привселюдно стверджував, що «… росія на Україну не нападала» - наша держава нібито сама спровокувала рф до проведення активних бойових дій для захисту «народу Донбасу» і нині теж продовжує «сама себе бомбити».

  Також залізничник неодноразово повторював, що чекає приходу «руського миру» на Житомирщину та моменту, коли росіяни врешті встановлять «свою» владу у регіоні.

  Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, у тому числі шляхом представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту, тобто за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

  Із нетерпінням очікувала прихід «руського миру» та захоплювалася тим, як росія завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, і 39-річна мешканка обласного центру. Жінка є уродженкою Керчі (АР Крим), звідки 10 років тому переїхала до Житомира.

  Зловмисниця проводила публічну антиукраїнську «інформаційну роботу» серед працівників виробництва, на якому працювала й сама. При цьому вона повторювала традиційні російські наративи, у тому числі щодо приналежності Криму до рф, та запевняла, що саме вона знає правильну історію півострова.

  На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру у публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора, тобто за ч.1 ст.111-1 КК України.

  Обвинувальні акти стосовно обох фігурантів кримінальних проваджень скеровано до суду для розгляду по суті.

  Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники і слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework