Юрій Денисовець взяв участь в установчій зустрічі з громадами Житомирщини в рамках проєкту USAID «Говерла». ВІДЕО. ФОТО

Юрій Денисовець взяв участь в установчій зустрічі з громадами Житомирщини в рамках проєкту USAID «Говерла». ВІДЕО. ФОТО

  25 вересня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець долучився до  установчої зустрічі з громадами Житомирської області в рамках проєкту «Підтримка системи управління відходами на місцевому рівні». Зокрема із представниками Гришковецької, Ємільчинської, Іршанської, Коростенської, Любарської, Звягельської, Тетерівської, Хорошівської, Черняхівської, Чуднівської громад.

  Організаторами заходу є ГО «ЕКОЛТАВА» в рамках Проєкту USAID «Говерла».

  Проєкт спрямований на розв’язання актуальних проблем управління муніципальними відходами на місцевому рівні, а саме в громадах Житомирської області, шляхом підвищення спроможності, освіченості органів місцевого самоврядування щодо ефективного управління муніципальними відходами.

  Юрій Денисовець під час свого виступу зазначив, що на сьогодні не дивлячись на військовий стан в Україні, вирішення проблем управління муніципальними відходами залишаються актуальними, це одне з найважливіших питань.

  З метою вирішення означеної проблеми обласною військовою адміністрацією розроблено проєкт Регіонального плану управління відходами на території Житомирської області до 2030 року, який знаходиться на погодженні в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

  Регіональний план управління відходами є основою для розроблення Місцевих планів управління відходами для органів місцевого самоврядування.

“Місцеві плани не мають бути деклараціями, а мають містити реальні кроки по систематизації дій з управління відходами у межах визначених кластерних полігонів та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ”, — підкреслив Юрій Денисовець.

  Сьогодні в області налічується 828 тільки паспортизованих місць видалення відходів, не враховуючи стихійних та несанкціонованих сміттєзвалищ.

  Відповідно до Регіонального плану повинно залишитися лише 6 місць видалення відходів (полігонів твердих побутових відходів).

   «Суспільний проєкт «ЕКОЛТАВА» в рамках Проєкту USAID «Говерла», стане вагомою підтримкою, як у вирішенні методичних, організаційних, так і фінансових проблем при розв’язанні питань з управління муніципальними відходами.

  Нагадаємо, що Проєкт “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні” спрямований на те, щоб підвищити спроможність органів місцевого самоврядування щодо ефективного управління муніципальними відходами. Серед учасниць Проєкту – Рівненська, Полтавська, Львівська, Одеська, Житомирська, Закарпатська та Волинська області.

  У рамках Проєкту “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні” представники (-ці) 65 громад-учасниць будуть покращувати свої знання та навички з ефективного управління відходами упродовж навчання в Школі муніципального менеджменту відходів (ММВ). Крім того, за результатами конкурсного відбору, 4 громади отримають можливість за підтримки експертів Проєкту розробити Місцеві плани управління відходами, всі інші учасники в рамках Школи ММВ розроблять Дорожні карти та дізнаються про особливості впровадження реформи управління відходами на місцях.

  Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у впровадженні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework