Голова Житомирської ОДА заявляє, що незаконного видобутку бурштину в регіоні немає і його буде легалізовано

  Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко заявляє, що незаконного видобутку бурштину в регіоні зараз немає і його буде легалізовано.

   "Коли прийшов на посаду, мене представляли, я отримав кілька завдань. Одне з них - бурштин. Я хочу зараз офіційно заявити: незаконного видобутку бурштину зараз у Житомирській області немає! Я щиро вдячний колегам правоохоронцям, які принципово підійшли до цього питання, і ми подолали це ганебне явище в Житомирській області. Зараз Держгеокадастр готує 23 ділянки, які будуть виставлені на аукціон, і я маю величезне сподівання, що бурштин добуватимуть у рамках закону", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

  Бунечко нагадав, що було ухвалено закон про врегулювання видобутку бурштину, він може бути недосконалим, але до нього можна вносити зміни.

  "І це дасть можливість легалізувати незаконний видобуток бурштину. Моя думка, як громадянина, що, наприклад, зазначені 23 ділянки купимо точно не ми з вами, а ті, хто раніше його нелегально добував, легалізувавши отримані кошти, викуплять ті ділянки. І робити все згідно із законом, щоб не залишати кратерів, а здійснювати рекультивацію земель, отримувати законно доходи, сплачувати податки", - зазначив він.

  Як повідомлялося, 19 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №2240 щодо урегулювання питання видобутку бурштину, який передбачає запровадження єдиних дозволів на розвідку з правом видобутку бурштину терміном на п'ять років на ділянки до 10 га через електронні аукціони ProZorro.

 Новини Житомира

 

Прочитано 670 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework