У одному з райцентрів Житомирської області обмежили роботу лікарні через спалах коронавірусу: захворіли 28 медпрацівників

У одному з райцентрів Житомирської області обмежили роботу лікарні через спалах коронавірусу: захворіли 28 медпрацівників

  У Чуднівському районі станом на 1 жовтня за добу зафіксували 37 нових випадків захворювання на коронавірус. За весь період пандемії в районі захворіли 208 пацієнтів, 87 одужали і троє померли. За даними лабораторного центру за період з 21 вересня по 1 жовтня хворобу підтвердили у 78 жителів району. З них 28 – медичні працівники. Лікарня працює в обмеженому режимі.

   Місцеві жителі пов'язують такий спалах з святкуванням Дня міста, яке проходило 12 вересня, - розповідає zhitomir.info

  «На святкуванні Дня міста було дуже багато людей. Ніхто не дотримувався дистанції і без масок ходили. Там був концерт, нагородження різні, розваги для дітей. От тепер і бачимо наслідки», – кажуть місцеві жителі.

  В.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков розповів, що понад 25 хворих це лікарі і не пов’язує такий спалах з святкуванням Дня міста.

  «Захворіли лікарі. Стандартна ситуація, якісь контактні пішли. Не треба це прив’язувати з Днем міста, це хтось хоче почути, що це День міста. У нас вибори на носі і можуть багато чого говорити», – каже Сергій Костяков.

  У міській лікарні розповідають, що серед хворих і лікарі, і медсестри, і санітарки. Зараз лікарня працює в обмеженому режимі.

  «Багато захворіли і не тільки лікарі, а й середнього медперсоналу і санітарок є хворі. На сьогодні підтверджених 28 чоловік. Це буквально за останній тиждень. Лікарня працює в обмеженому режимі. Амбулаторно надаємо тільки невідкладну допомогу, поліклініка зупинена, планові медогляди, профогляди і консультації всі відмінені, денний стаціонар не працює, стаціонарні відділення в принципі працюють усі, не закривалися, можливо, трохи обмежені, бо закриті два пости в терапії і хірургії, але вони працюють. Інфекційне та коронавірусне відділення працюють в повному об’ємі», – розповів директор КНП «Чуднівська ЦРЛ» Ігор Лукашенко, який також знаходиться на самоізоляції.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework