Укроборонпром постійно бреше про виробництво гусениць?

Укроборонпром постійно бреше про виробництво гусениць?

  Житомирський бронетанковий завод (ЖБТЗ) хоче, терміново, за три дні, придбати за спрощеною процедурою 35 комплектів гусениць для БМП, бо не зміг отримати їх з-за кордону через карантин, хоча начебто вже мав їх виробляти сам...

   Кінцевий строк подання тендерних пропозицій до 15:00 27 жовтня, а вже до 30 жовтня (!) 2020 року заводу мають бути поставлені 35 комплектів нових гусениць 675-35-сб9, що складаються з двох стрічок 675-35-сб123 та ЗіП. Вартість потенційного контракту 18,7 млн грн, - розповідає ukrmilitary.com.

  "Такі дивні умови вразили потенційних учасників, зокрема один з них задав наступне питання на сайті публічних закупівель: «Прошу організатора надати роз'яснення, чи проводиться тендер під «свого» постачальника? Яким чином можливо здійснити поставку до 30.10.2020 р, якщо аукціон буде не раніше 28.10.2020р? Можливо цей тендер є «фейковим» та «заточений» під конкретного постачальника за фантастично високими цінами?»

  Замовник заперечує «фейковість» тендеру та запевняє, що вказаний термін постачання обумовлений зривом строків постачання гусеничних стрічок від іноземного постачальника внаслідок введення посилених карантинних заходів, що призвело до невчасного виконання умов договору з Міністерством оборони у частині строків поставки і саме тому гусеничні стрічки повинні бути в наявності у постачальника. Також відмітили, що допорогова закупівля не передбачає «фантастичних цін», оскільки аукціон іде на зменшення ставки", - зазначає ukrmilitary.com.


Як Укроборонпром постійно бреше про виробництво гусениць


  Тобто маємо перші два факти: замовлені за кордоном гусениці не поставлені, і поставка бронетехніки для Міністерства оборони зірвана чи принаймні прострочена.

  Нагадаємо, що 3 квітня 2020 року, ЖБТЗ уклав з дочірнім підприємством ДК «Укрспецекспорт» – ДГЗІНФ «Укрінмаш» дві угоди на закупівлю гусениць на 1,10 млн євро. Загалом мали поставити 68 комплектів гусениць по 16 130 євро. У першій половині року – 33 комплекти, 20 комплектів – до 20 вересня та 15 комплектів – до 20 листопада.

  Крім того, є третя, доволі цікава річ – у серпні цього року пресслужба ДК «Укроборонпром» повідомила про початок виробництва гусениць на ЖБТЗ: «Частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусеничні стрічки власного виробництва ЖБТЗ».

  Проте судячи з ситуації не схоже, що ЖБТЗ виробляє гусениці.

  Схоже, до заяв пресслужби та посадовців ДК «Укроборонпром», треба ставитися обережно та не сприймати їх на віру. Адже про початок виробництва гусениць на ДП «Завод імені В.О. Малишева» вони повідомляли, щонайменше двічі – спочатку в лютому 2019 року, а за 1,5 року ще раз вперше розпочали виробництво вже у серпні 2020 року.


ЗІМ розпочав виготовлення гусениць


ЗІМ розпочав виготовлення гусениць


  Проте на ділі, не зважаючи на багаторазовий початок виробництва власних гусениць, до того ж не на одному заводі, контракт на ремонт техніки Збройних Сил України, що передбачав поставку 35 пар гусениць, про що було відомо принаймні з березня 2020 року, через сім місяців був провалений, лише тому, що не змогли завезти імпортні гусениці.

  Ось таке воно власне виробництво...

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 28/10/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework