У житомирських медзакладах перебувають майже 400 хворих з COVID-19, за потреби пацієнтів переводитимуть в дитячу лікарню, - Місюрова

У житомирських медзакладах перебувають майже 400 хворих з COVID-19, за потреби пацієнтів переводитимуть в дитячу лікарню, - Місюрова

  Станом на 10 листопада у житомирській лікарні №1 перебуває 183 пацієнти з коронавірусом, у лікарні №2 – 175. За потреби хворих переводитимуть у окрему будівлю дитячої лікарні, яка підготовлена для прийому пацієнтів з COVID-19.

   Про це 10 листопада на сесії міської ради розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова, - інформує zhitomir.info.

  «Станом на сьогодні у нас в лікарні №1 - 183 людини, в лікарні №2 – 175. У нас чергують лікарні три дні по три, тому змінюється навантаження на лікарні. У нас розгорнуто 305 ліжок в лікарні №2, додатково ми орендуємо приміщення в дитячій лікарні це окремо стояча будівля, яка може розмістити 60 ліжок. Все підготовлено, якщо буде нагальна потреба, ми одразу будемо переводити пацієнтів в нашу дитячу лікарню. Хочу ще раз наголосити, що будівля абсолютно відокремлена, всі потоки, навіть під’їзд і зустрічі з дитячим населенням там не відбувається. Для дітей у нас є два корпуси і всі інші ліжка, які є і в повному обсязі надається допомога», – зазначила Місюрова.

  Також вона зазначила, що в лікарнях не вистачає медичного персоналу, а первинна ланка працюватиме і на вихідних.

  «Ми потребуємо медичний персонал, є прохання до лікарів ПМСД, вже декілька будуть працювати, зверталися і до інших обласних закладів, є поодинокі випадки. В лікарні №2 у нас залишається ургентна хірургія, гінекологія, але все ж таки це будуть хворі з підозрою на COVID. В лікарні №1 - це пологове відділення і приймають хірургія і травма, бо ці захворювання ніхто не відміняв. Що стосується сімейної медицини, навантаження на сімейних лікарів зараз надмірне і важке, інколи сімейні лікарі можуть не брати слухавку, будемо збільшувати кількість кол-центрів, будуть виїзди, первинна ланка буде працювати і в суботу, і в неділю. Працюють з 8 до 8. Саме головне, щоб ми розвантажили наші лікувальні заклади, чим більше буде звертатись на первинку, тим менше буде звертатися на вторинну ланку і в лікарні. Зараз не може бути послухати, або подивитись, або зробити. Зараз дійсно є навантаження. Прошу з розумінням до цього ставитись. Нікому не відмовляють в госпіталізації. Госпіталізації зараз потребують хворі середньої важкості і важкі», – сказала Марія Місюрова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework