У Житомирі зміниться вид платіжок за тепло, а тарифи на нього переглядатимуть щомісяця

У Житомирі зміниться вид платіжок за тепло, а тарифи на нього переглядатимуть щомісяця

  Від січня 2021 року у Житомирі має змінитися вид платіжок за опалення, а тарифи переглядатимуть щомісяця. Окрім того, має спроститися процес укладання договорів.

  Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин. За його словами, підставою для нововведень стало ухвалення Верховною Радою законопроєкту про внесення змін у сфері житлово-комунального господарства.

  У платіжках за тепло, окрім плати за послугу з постачання, окремо буде зазначена сума абонентської плати, а укладати договори стане зручніше, каже Дмитро Рогожин.

  "Якщо не вирішено питання колективного договору з ОСББ, експлуатуючою компанією чи групою компаній, упродовж місяця де факто діятиме договір "за замовчуванням" з фізичною особою отримувачем послуг. Якщо за місяць не визначилися з формою договору, маємо право виставляти персональні договори з надання послуг з теплопостачання", – пояснив він.

  Окрім того, зі слів Дмитра Рогожина, з 2021 року тарифи за теплопостачання будуть переглядатися щомісяця.

  "Якщо зміниться вартість газу чи електроенергії, ми повинні автоматично перераховувати цю вартість у нових тарифах. Плюс – на розгляді у Верховній Раді знаходиться постанова, яка буде автоматично регулювати тариф згідно вартості складових тарифу. Змінилася вартість транспортування газу чи електроенергії – автоматично змінюється вартість тарифу в бік зростання чи зменшення. Це не ініціатива нашого підприємства, це приведення до норм законів України. Січневу вартість газу ми побачимо 25 грудня. Так само як і вартість електроенергії", – розповів посадовець.

  Нагадаємо, що відповідно до законопроєкту, зміни відбудуться і в розрахунках за водопостачання та водовідведення. Закон набуде чинності після публікації на офіційних медіаресурсах Верховної Ради України.

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework