У Житомирі нарахували за опалення зайві 2,8 млн гривень

У Житомирі нарахували за опалення зайві 2,8 млн гривень

  За результатами заходів держаного нагляду (контролю) у сфері державних регульованих цін/тарифів споживачам міста Житомира повернуто 2,8 млн.грн

   Фахівці сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели плановий захід (перевірку) державного нагляду (контролю) в комунальному підприємстві, що надає послуги з централізованого опалення мешканцям міста Житомира, -  інформує Держпродспоживслужба.

  У ході перевірки було встановлено, що підприємством застосовувались тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово – комунальні послуги» № 2189-VIІІ та Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово - комунальні послуги».

  Зокрема, плановим заходом (перевіркою) державного нагляду (контролю) встановлено, що за період з жовтня по грудень 2020р. при нарахуванні плати за послугу з централізованого опалення споживачам завищено тариф за 1 Гкал на 24,41грн.

  За результатами проведення планової перевірки фахівцями сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Житомирській області складено акт, на підставі якого винесено припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату шляхом здійснення перерахунків.

  Наразі комунальне підприємство повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області про повернення споживачам зайво нарахованої плати за комунальні послуги, даний перерахунок відображено у квитанціях – повідомленнях споживачів за лютий 2021 року.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 01/04/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework