«Житомиргаз Збут» інформує про вартість газу у січні 2021 року

«Житомиргаз Збут» інформує про вартість газу у січні 2021 року

  Ціна блакитного палива для жителів Житомирської області у січні 2021 року становитиме 9,916320 грн за кубометр, що дорівнює 0,93638  грн/кВт*ГОД.

   ТОВ «Житомиргаз Збут» нагадує, що після скасування державного регулювання цін на газ для населення (з 1 серпня 2020 року),  вартість блакитного палива в Україні, окрім внутрішніх факторів, безпосередньо залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах (NCG, TTF).

  Варто зазначити, що протягом останнього місяця спостерігалася тенденція до здорожчання газу. Зокрема, протягом 25 листопада - 24 грудня котирування day-ahead на нідерландському хабі TTF зросли на 25,7%.

  Нажаль, можливості придбання українського газу за ринковими цінами штучно обмежені. Адже продаж ресурсу, який видобувається державними компаніями, відбувається непрозоро.

  Експерти з Секретаріату Енергетичного Співтовариства в ЄС неодноразово наголошували на обов’язковості прозорого продажу видобутого в Україні газу через біржу, що дозволить визначати справедливу ринкову ціну на газ.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework