У Житомирі обласний центр туризму і краєзнавства переселяють в інше приміщення – колектив проти

У Житомирі обласний центр туризму і краєзнавства переселяють в інше приміщення – колектив проти

  Звільнити приміщення до 15 лютого – таку умову висунула керівництву Житомирського обласного центру туризму і краєзнавства обласна рада, яка є засновником закладу.

  За словами виконуючого обов'язки директора закладу Максима Вікарчука, переселення центру у запропоноване чиновниками приміщення їх не влаштовує, - роповідає suspilne.media.

   Зала для тренувань та проведення змагань з пішохідного туризму у закритому приміщенні, кімната для цілодобового перебування спортсменів, актова зала та окремий клас для проведення теоретичних занять, склад для зберігання спортивно-туристичного обладнання, краєзнавчий музей – все це розміщується на площі 500 квадратних метрів у приміщенні обласного центру туризму та краєзнавства. За словами виконуючого обов'язки директора закладу Максима Вікарчука, такий центр є єдиним в області:

   "Центр працює з 1987 року на базі цього приміщення. Фактично з моменту його побудови. Проблема, яка виникла сьогодні, полягає у тому, що засновник – обласна рада планує перемістити наш центр з цього приміщення в інше, яке розташоване за адресою вулиця Троянівська, 20. Там розміщується центр дитячої та юнацької творчості, але його площа у чотири рази менша за цю. Там лише 100 квадратів, більшість із яких – коридори. І фактично мова йде про зменшення ресурсу центру. А це тягне за собою і скорочення штату, і ліквідацію діяльності центру".
 
   Методистка обласного центру туризму і краєзнавства Людмила Валієва розповіла, що у центрі діти з 6-річного віку займаються краєзнавством, спортивним туризмом, військово-патріотичною справою та скаутством. За її словами, набуті навички та досвід участі у змаганнях допомагають їм у подальшому житті:

  "Коли проводяться обласні змагання, діти отримують відповідні спортивні розряди. Це допомагає їм у майбутньому. Куди б вони не пішли, цей вид спорту буде їм у нагоді. Багато наших гуртківців, які попадали в АТО, завдяки навичкам, набутим у центрі, виводили з оточення групи солдатів. Тобто наш центр дуже потрібен. Ми більше 30-ти років тут працюємо і не хотіли б звідси переїжджати, тому що тут всі аудиторії пристосовані для нашої роботи".

   Відповідно до розпорядження обласної ради центр повинен переїхати до 15 лютого. За словами виконуючого обов'язки директора закладу Максима Вікарчука, адміністрація центру запропонувала чиновникам інші приміщення:

  "В обласній раді є велика кількість приміщень, які можна адаптувати під нашу діяльність без обмежень наших функцій. Ми пропонували, наприклад, і приміщення на вулиці Покровській, яке простоює, і в парку, зокрема, приміщення колишньої водолікарні. Так, вони у занедбаному стані, але з іншого боку, якщо обласна рада має зацікавленість допомогти молоді, то вона могла б узяти відповідальність за це і перемістити нас у приміщення з відповідною площею і відповідними матеріальними можливостями".

   Кореспонденти Суспільного зв'язувалися з представниками обласної ради, аби дізнатись, чим обумовлене переселення центру і якою буде його подальша доля. За словами представниці пресслужби Вероніки Соболевої, заступник голови обласної ради Володимир Ширма зможе надати відповідь лише зранку 11 лютого.

 
Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 11/02/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework