У Житомирі назріває черговий будівельний скандал: На Чуднівській зводять будинок з порушенням норм та стандартів?

У Житомирі назріває черговий будівельний скандал: На Чуднівській зводять будинок з порушенням норм та стандартів?

  Житомирян мало здивуєш сумнівним будівництвом у місті. До прикладу, один і останніх будівельних скандалів на вулиці Героїв Десантників. Місцеві проти, вони переконані, будівництво зруйнує їхні помешкання, які і так розмивають плавуни. До прірви над річкою лишилося менш як два десятків метрів. Люди бояться трагедії. Проте, в більшості випадків, чиновники розводять руками. 

  Так і цього разу, мешканці проїзду Шпаковського, що знаходиться в районі Корбутівки, нарікають на бездіяльність влади, адже кілька років, біля їх помешкання зводять будинок, який не відповідає зазначеній документації та порушує будівельні норми, стандарти та правила у сфері містобудівної діяльності.

  Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала житомирянкаТоня Євральова.

  Далі пряма мова: 

  "Чому в Житомирі ніхто не звертає уваги на закони?

  Вже багато років мешканці Житомира страждають від свавілля тих, хто зміг «вирішити» власні питання в обхід законів.

  Саме в таку ситуацію потрапили мешканці проїзду Шпаковського, що знаходиться в районі Корбутівки. Кілька років тому там почалося таємниче будівництво, яке не відповідало ні заявленій документації, та порушувало надану дозвільну документацію. Але на порушення законів України забудовниця та чиновники міської ради звертати уваги не бажав. Більш того, складається думка, що чиновники міськради взагалі не читають скарг, які потрапляють до них на робочий стіл. Адже відповіді інколи викликаю тільки подив.

  Так в скарзі до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області та до Управляння Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради, мешканці проїзду зазначили, що поряд, на ділянці за адресою: м. Житомир, вулиця Чуднівська, 107-а, розпочалося будівництво багатоквартирного будинку з порушенням гранично допустимих норм висотності забудови.

  Так, Наказом Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради від 17.07.2018 року за № 45/ 18, затверджено містобудівні умови та обмеження для проєктування зазначеного об'єкта.

  Згідно виданих містобудівних умов, будівництво повинно мати гранично допустиму висотність до трьох поверхів та може включати мансардний поверх. Крім того, в документації зазначено, що зона забудови призначена для розташування одноквартирних житлових будинків до чотирьох поверхів та зблокованих одноквартирних житлових будинків на суміжних ділянках.

  Згідно з відповіддю на отримані запити до Житомирської міської ради, ділянка за адресою: м. Житомир, вулиця Чуднівська, 107-а належить Інні Литвиненко на підставі договору купівлі-продажу. Документацію на будівництво власниця оформила на наступний рік.

  Всупереч наданої документації, Інна Литвиненко побудувала на ділянці повноцінний чотириповерховий багатоквартирний житловий будинок, що спричинило порушення прав власників прилеглих будинків, також були порушені містобудівні умови та обмеження.

  Мешканцями прилеглих будинків було замовлено проведення будівельно-технічного дослідження, згідно з висновками якого встановлено, що будівництво за адресою: вулиця Чуднівська, 107-а, ведеться з порушенням будівельних норм, стандартів та правил у сфері містобудівної діяльності. Так фактично здійснено будівництво не того будинку, документацію на який було затверджено, а побудовано інший багатоквартирний будинок на 12 квартир.

  Мешканці проїзду Шпаковського звернулися до суду, але поки розглядається справа, на сайті з продажу нерухомості в Житомирі, вже з’явилися об’яви з продажу квартир в новопобудованому будинку. При чому, на самому сайті, власниця будівлі підтверджує, що в наявності саме 12 квартир, та фактично кількість поверхів більша, ніж заявлено в документації.

  На даний час будинок фактично збудовано, однак його не введено в експлуатацію.

  Чи не є дії забудовниці шахрайством? Риторичне запитання на яке зможуть дати відповідь правоохоронні органи.

  До речі, нібито відбувалися громадські слухання, на яких було отримано згоду мешканців прилеглих будинків щодо будівництва багатоповерхівки. Але цікаве, що на зазначених слуханнях з присутніх були тільки власник ділянки та її забудовники. Саме таких протокол було представлено до міської ради.

  Звернення до Народних депутатів, чиновників різного рівня також не привели до позитивного результату. Представники влади надають відписки. Більш того, активно продовжується продаж квартир в новому будинку, що змушує стверджувати, що влада не зацікавлена у вирішенні даного питання та поновлення прав мешканців прилеглих будинків.

  Але й цього було замало. В грудні 2019 року відбулися «Громадські слухання проєкту містобудівної документації на розміщення об’єктів будівництва на території м. Житомир». Знову, згідно з наданим протоколом, були присутні представники забудовника та власника ділянки. І найцікавіше, що пунктом 2 в наданому протоколі зазначено «громадські слухання, стосовно будівництва підприємства громадського харчування за адресою: м. Житомир, вулиця Чуднівська, 107-а. Тобто за тією ж адресою, що і побудована багатоповерхівка!

  Стосовно того, що за однією адресою, на одній ділянці будуть знаходитися два різних об’єкти, які не можуть там бути взагалі, тому що ділянка має цільове призначення з кодом 02.01 – Для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Крім того, санітарні норми взагалі не бралися до уваги. І це не зважаючи на те, що документацію щодо громадських слухань підписував, як Голова громадських слухань, І.Й.Блажиєвський, директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. Секретарем зазначених слухань був Д.В. Бринов, головний спеціаліст департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

  Тобто складається враження, що зазначені чиновники, самі собі організували громадські слухання, самі склали протокол і прийняли потрібне рішення. Думка громади взагалі нікого не цікавила.

  Й знову, звернення та скарги не принесли жодного результату. Адже кому б не було спрямовано скаргу, вона поверталася для відповіді та реагування саме до цих чиновників Житомирської міської ради. Тобто пропонувалося прийняти заходи щодо самих себе. Нонсенс, але навіть звернення до суду не дуже вразило наших чиновників.

  Ми ще чекаємо на рішення суду, але що робити, коли суди тривають, а будівництво вже закінчено? До кого звертатися і чи взагалі можливо знайти правду в коридорах міської влади?", - зазначає автор.

документ1

документ1

документ1

квартири1

квартири1

квартири1

квартири1

квартири1

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 15/02/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework