Санаторію «Дениші» потрібне нове дихання

Санаторію «Дениші» потрібне нове дихання

 Голова обласної ради Володимир Федоренко з робочим візитом відвідав комунальне підприємство «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші»» Житомирської обласної ради.

  Очільник депутатського корпусу ознайомився з матеріально-технічною базою санаторію, поспілкувався з працівниками та прогулявся територією закладу.

  «Дениші це не тільки медичний, а й зелений і, навіть, спортивний туризм, поруч один із найкращих скеледромів України. Ліс, річка та скали... Не дивно, що цю місцевість називають Поліською Швейцарією. Проте, будемо реалістами – заклад потребує трансформації. Санаторій має зберегти медичне спрямування, але йому однозначно потрібне нове дихання. Для початку необхідно запросити спеціалістів та провести моніторинг для подальшої модернізації. Разом з депутатським корпусом будемо розглядати варіанти майбутньої концепції розвитку», - зазначив під час розмови Володимир Федоренко.

  Голова ради відмітив величезний потенціал санаторію «Дениші». 30 ванн, соляна кімната, масаж, в тому числі підводний, фітотерапія, фіто бочка, басейн, мінеральні води - таких бальнеологічних комплексів в Україні лише 2, на Житомирщині та Вінниччині у Хмільнику.

  Санаторій «Дениші» спеціалізується на профілактиці, лікуванню, реабілітації, оздоровленні та відпочинку дорослих і дітей. Особливою популярністю послуги закладу користуються серед людей з хворобами опорно-рухової системи. Найпопулярнішою процедурою в Денишах є радонові ванни. Також у санаторії розроблено комплексну програму реабілітації пацієнтів після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19. Наразі це неабияк актуально.

  Протягом минулого року послугами санаторію скористались 2761 людина (зокрема 500 чорнобильців, 327 людей з інвалідністю та 139 атовців). Для порівняння, у 2019 році – 7223 людини, у 2018 році – 8077 людей.

  Довідково. Санаторій «Дениші» – бальнеологічний рівнинний курорт зони мішаних лісів, розміщується на 8 га території, на березі річки Тетерів, у 2,5 км від траси, у 22 км від Житомира та 150 км від Києва. Заклад розрахований на 450 місць.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 09/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework