Лікарів житомирської лікарні звинувачують у зараженні чоловіка коронавірусом

Лікарів житомирської лікарні звинувачують у зараженні чоловіка коронавірусом

  Родичі певні, що чоловік потрапив у лікарню без хвороби, а отримав її вже в палаті.

 Родичі тяжкохворого житомирянина звинувачують у недбалості адміністрацію лікарні і твердять, що його інфікували там коронавірусом. Кажуть, пацієнта перевели до палати, де до цього лежав чоловік із недугою і поруч була хвора з підозрою. За три дні після цього коронавірус виявили і в їхнього родича - обурюється сім'я. Проте адміністрація закладу всі звинувачення відкидає.

  Про це йдеться в ТСН.

  Родина важкохворого Сергія Хоміченка – дружина, донька та зять, твердять, чоловік потрапив до  лікарні з гнійним панкреатитом і медики, які зробили пацієнту п’ять операцій, буквально витягали його  з того світу. «Дякуючи лікарям він уже ходив, сам їв, зараз він знову лежить», - розповідає дружина хворого Ірина Хоміченко.

  Все через те, каже жінка, що після чергової операції Сергія поклали у палату на ліжко, де до цього був «ковідний» пацієнт. А поруч лежала хвора з підозрою на коронавірус. «Бачила, що поряд жінка дуже кашляла, про те, що вона «ковідна» ми дізналися випадково. Нам не повідомив ні лікар, ніхто, навіть коли її забрали і перевели в «ковідне» , - запевняє Ірина.   

  Коли рідні наполягли на тесті, виявилося що в Сергія теж коронавірус.  «Ми звинувачуємо адміністрацію, бо без її згоди ніхто не міг перевести в інше  відділення. Якщо в нас такі протоколи, то страшно», - додає донька пацієнта.  

  Те, що медики свідомо поклали чоловіка до пацієнтки з підозрою, в управлінні охорони здоров'я спростовують. «Вони не знали, що там є хвора з коронавірусом, сьогодні ситуація непроста, і я думаю, що цього спеціально ніхто б не робив», - каже заступник директора департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА Віктор Лучків. 

  Наполягає на збігу і очільник обласної лікарні. Переконує,  хворі із коронавірусом у них ізольовані, а Сергія перевели у так зване чисте приміщення - реанімацію опікового центру. «Переведення пацієнта в тому відділені реанімаційному, пацієнтів з «ковідом» не було. Так, дійсно, через певний час, ми виявили, що в неї дійсно є позитивний ПЛР-тест», - визнає  директор Житомирської обласної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

  Проте запевняють, заразитися від жінки Сергій не міг. Бо тест на коронавірус у нього підтвердився вже на третій день з моменту контакту. «Якщо людина мала контакт з іншою людиною вже хворою, то через півтори доби виділяти вірус вона не буде», - додає лікар.

  І взагалі кажуть медики, інфікувати  чоловіка могли його родичі. «От ми зараз з вами спілкуємося, ви маєте тестування на «ковід»? Кожен із відвідувачів, хто приходить,  може бути потенційним джерелом інфекції», - наполягає в.о. завідувача хірургічного відділення Житомирської обласної лікарні ім. Гербачевського Віталій Хоменко.  

  Натомість лікарка, яка рятує у закладі важкохворих пацієнтів, на умовах анонімності розповіла  ТСН про численні порушення. «Адміністрація не дотримується наказів та протоколів лікування. Ліфти зламані, у них возять «ковідних» хворих, із людьми з іншою патологією разом. Померлі хворі з «Ковідом-19» перебувають у відділенні з вечора до рання, бо немає транспорту. Це також є додатковим інфікуванням», - розповідає лікарка.

  Очільник закладу з звинуваченнями не згоден. Але визнає повністю ізолювати хворих із коронавірусом від інших пацієнтів, не може.  «Лікарня, така як наша, за своєю архітектурою не має таких можливостей як інфекційна лікарня, бо там спеціальні бокси, шлюзи, як це має бути», - каже директор закладу.  

  У закладі все ж почали внутрішнє розслідування. А рідні Сергія Хоміченка, стан якого погіршився, написали скаргу на адміністрацію лікарні і хочуть звертатися до прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework