У Житомирі 5 малолітніх дітей повторно вилучили з родини – кілька днів були без нагляду матері

У Житомирі 5 малолітніх дітей повторно вилучили з родини – кілька днів були без нагляду матері

  23 лютого в Житомирі соцслужби повторно вилучили п’ятьох малолітніх дітей з родини, бо вони кілька днів лишалися без нагляду матері. За місяць, який діти провели у міській дитячій лікарні Житомира, мати жодного разу до них не навідалася.

   Найменшій дитині – 5 місяців, найстаршій – 8 років. Директор дитячої лікарні імені В.Й. Башека Житомирської міської ради Володимир Галайба розповів Суспільному, що до них ці діти потрапляють не вперше. Цього разу їх привезли 23 лютого. Наразі вони всі разом перебувають у 2-му педіатричному відділенні. Стан дітей лікарі оцінюють, як задовільний – за словами директора лікарні, усі п’ятеро дітей отримують профілактичне лікування, а ще їм забезпечили посилене харчування.

   Раніше Суспільне повідомляло, що 10 грудня 2020 року представники міської Служби у справах дітей спільно з патрульною поліцією навідалися до родини, в котрій виховують п’ятеро малолітніх дітей. Згадана родина з 2019 року стоїть на обліку соцслужб. 10 грудня матір дітей застали нетверезою, а діти були без нагляду, тож, їх вилучили з сім'ї і відвезли до лікарні.
У Житомирі 5 малолітніх дітей повторно вилучили з родини – кілька днів були без нагляду матері

  Будинок, у якому проживає родина

  За словами заступника начальника Служби у справах дітей Житомирської міськради Вадима Кур’яти, наприкінці грудня 2020 року вони провели виховну бесіду з матір'ю.

  "Жінку викликали на комісію з питань захисту прав дитини, де вона пообіцяла виправитися, – говорить Вадим Кур'ята. – Щоб не забирати дітей, ми запропонували їй влаштуватися з нашою допомогою до кризового центру психологічної реабілітації для матері з дітьми "Місто добра", який знаходиться у Чернівцях. Але вона там пробула буквально 2 місяці. А через тиждень під час чергового обстеження цієї сім'ї ми виявили, що матір знову лишила дітей. І на підставі складеного акту ми знову помістили дітей до лікарні".

  Кореспонденти Суспільного поговорили з матір'ю вилучених дітей Ольгою. За її словами, вона поїхала у місто, а коли повернулася, то дітей уже забрали. Журналісти попросили її розповісти, коли це сталося, але жінка сказала, що не пам’ятає числа – каже лише, що сталося це у вівторок.

У Житомирі 5 малолітніх дітей повторно вилучили з родини – кілька днів були без нагляду матері

  Батьки вилучених дітей – Микола та Ольга

  "У той день я була з ними, – говорить бабуся Марія. – Годувала найменшого онука – йому 5 місяців. Інших дітей також нагодувала. І тут приїжджають соцслужби і питають, де мама дітей. Я відповіла, що пішла до магазину купити продукти. Але вони мене не слухали. Почали одягати дітей і сказали, що забирають їх у лікарню. Я плачу, прошу – не забирайте. Вона ж повернеться".

У Житомирі 5 малолітніх дітей повторно вилучили з родини – кілька днів були без нагляду матері

  Бабуся дітей Марія

  Сама Ольга розповідає, що її не було протягом одного дня – додому вона повернулася по обіді.

  "Це неправда, – каже Вадим Кур’ята. – Її кілька днів не було. А діти в цей час лишилися самі напризволяще. В хаті спостерігався безлад і не було харчів".

  Директор дитячої лікарні імені В.Й. Башека Володимир Галайба говорить, що впродовж місяця матір жодного разу не відвідала своїх дітей у лікарні.

  "Я б хотіла забрати дітей, але в мене вже немає надії, що мені соцслужби їх повернуть, – каже Ольга. – Де ці діти? Я навіть нікуди не ходила і не знаю, де вони".

   Заступник начальника Служби у справах дітей міської ради Вадим Кур’ята повідомив, що жінка не була не тільки в лікарні, а й у них в службі.

  "Вона навіть до нас у службу не зайшла, щоб поцікавитися станом дітей: що з ними і як вони, – говорить Кур'ята. – Діти поки у лікарні. На комісії з питань прав захисту дітей розглядалося питання щодо подачі позовної заяви до суду. Наразі вже готова і подана заява про позбавлення матері батьківських прав і стягнення аліментів на їх утримання".

 
 

Авторка: Антоніна Тугас

Оператор: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework