У Житомирі планують побудувати ще одне приміщення Національного музею космонавтики

У Житомирі планують побудувати ще одне приміщення Національного музею космонавтики

  У Житомирі за гроші меценатів планують побудувати ще одне приміщення Національного музею космонавтики імені С.П. Корольова, – про це 12 квітня під час урочистостей, присвячених шістдесятиріччю першого польоту людини в космос, розповів голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

  За його словами, нову філію музею космонавтики планують побудувати за гроші меценатів на території житомирського аеропорту, - розповідає suspilne.media.

 Нині Національний музей космонавтики імені С. П. Корольова має два приміщення. У першому – зібрана колекція зразків космічної техніки, спорядження космонавтів та фотографії. А навпроти розміщується меморіальний будинок-музей Сергія Корольова. В обох приміщеннях не вистачає площ для інтерактивних експонатів, – каже директорка музею Ірина Дячук. Водночас, за її словами, у філії, яку планують збудувати, потрібно зберегти загальну концепцію музею.
 
   "Приміщення має бути таким, аби воно не повторювало вже існуючі музеї, а демонструвало нашу концепцію, адже ми не зовсім технічний музей, ми – світоглядний музей, – зазначила Ірина Дячук. – Ми розповідаємо не про історію, а про майбутнє. Це і маємо відтворити".
 
  За словами Ірини Дячук, до обговорення щодо розміщення нового приміщення музею, окрім музейників, повинні долучатися архітектори, житомиряни:

  "Я вважаю, що їх думку треба питати. Мені завжди шкода будівлі кінотеатру "Космос", який знаходиться в районі, що є історично космічним. Навіть вулиці там називаються космічними іменами. Я б розглядала і таку можливість".

  Аби будівництво розпочалося, потрібно визначати джерело фінансування, провести конкурс на ескізний проєкт та розробити проєктно-кошторисну документацію. Керівниця музею зазначила, що терміни проведення цих робіт наразі не визначені.
 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework