15 громад Житомирщини пройшли відбір програми «U-LEAD з Європою» на навчання з просторового планування

15 громад Житомирщини пройшли відбір програми «U-LEAD з Європою» на навчання з просторового планування

  Завершився відбір громад для участі у навчальній програмі Програми «U-LEAD з Європою» «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

  На Житомирщині відібрали Пулинську, Новоборівську, Семенівську, Новоград-Волинську, Баранівську, Тетерівську, Новогуйвинську, Гришковецьку, Станишівську, Вчорайшенську, Овруцьку, Черніхявську, Чоповицьку, Ушомирську та Городоцьку громади. Всього в Україні відібрали 225 громад.

  «Активність громад у таких відборах показує, що просторове планування є важливим елементом формування спроможності громад. Також це показник кадрової спроможності, адже наявність фахівців землевпорядників, архітекторів, будівельників у команді сприяє формування якісної політики управління ресурсами», - наголошує Василь Невмержицький, керівник Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

  У травні та червні для відібраних громад проведуть семінари:

  • принципи просторового планування;
  • просторове планування в Україні;
  • просторове планування в територіальних громадах;
  • виклики просторового планування;
  • земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

  За результатами навчання, 48 громад отримають додаткову експертну підтримку у підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або проведенні аудиту земельних ресурсів.

  Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework