ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Ніколайчук: Бурштинову мафію прикривають виключно через вище керівництво країни

На місцевому рівні чиновники не можуть жодним чином вплинути на ситуацію із незаконним видобутком бурштину. Адже питання земель, які знаходяться поза межами населених пунктів, взагалі не надані в управління місцевим громадам.

om 210617100 1

Про це заявив заступник голови Олевської райради в Житомирській області Олександр Ніколайчук в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 09:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK.

«Питання бурштину протягом трьох років не вирішується незважаючи на те, що два роки тому Президент України Петро Порошенко наголошував на необхідності врегулювання цього питання. Проте обіцянки так і залишилися обіцянками. Натомість, зокрема у моєму Олевському районі бандити як займалися бурштином, так і займаються, а місцеві громади від цього промислу не отримують жодної копійки», – наголосив місцевий чиновник.

Більше того, додає він, в місцях концентрації бурштинової мафії відбувається не тільки розкрадання цінних надр країни, а й масовий наплив криміналітету, який призводить до повної деградації регіону.

«Я запевняю, що на місцевому рівні чиновники не можуть жодним чином вплинути на ситуацію, зокрема в Олевському районі однозначно. Адже питання земель, які знаходяться поза межами населених пунктів, взагалі не надані в управління місцевим громадам. Тому це все робиться виключно через кабінети вищого керівництва країни», – запевнив Ніколайчук.

Місцевий посадовець зазначив, що схеми з незаконного видобутку існують ще з 2011 року, коли Янукович і його команда тільки укріпилися на усіх рівнях. Натомість чинна влада просто осідлала ці схеми.

«Я знаю, що сьогодні є декілька груп впливу, зокрема це корумповані особи з вищих правоохоронних органів , це група депутатів та діячів, які зацікавлені у збережені корупційних схем та потоків нелегального видобутку. Тому у цій ситуації допоможе тільки вольове рішення вищого керівництва держави, і тоді ні депутати, ні криміналітет не будуть зацікавлені у побудові корупційних схем», – вважає Олександр Ніколайчук.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тисяч доларів нібито за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину.

Водночас сам Борислав Розенблат заперечує факт отримання хабара.

Читайте також: Доларовий мільйонер і «довірений» Порошенка. Що відомо про скандального нардепа Розенблата

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework