×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

З початку року на Житомирщині від обмороження померло 4 людини

Ще більше 20 осіб, які отримали різні ступені обмороження, потрапили до лікувальних закладів.

n 1901167401Такі цифри озвучив на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки заступник начальника обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Держанівський, передає Житомирська Хвиля.

Нині на території Житомирщини визначено понад 600 місць, де змерзлі громадяни можуть обігрітися. Зокрема, було облаштовано 72 спеціальних пункти обігріву, які, в основному, розгорнули на базі районних лікарень, закладів соціальної сфери та ВРЖЕПів. 3 з 72 пунктів організувала Держслужба з надзвичайних ситуацій:

"Виїжджаємо в місто, в місця масового перебування людей – біля ринку, біля церкви – і робимо все можливе, аби люди, які довго перебувають на свіжому повітрі або не мають постійного місця проживання, могли обігрітися та випити гарячого чаю. У такий спосіб ми намагаємося уберегти їх від обмороження. Що стосується ВРЖЕПів та управлінь соціального захисту, то вони теж працюють у цьому напрямку на належному рівні. Єдине що – вони здійснюють роботу за графіком, тож обігрітися там можна лише протягом робочого дня. Якщо ж говорити про лікувальні заклади чи наші пожежні частини, то, звісно ж, така допомога може надаватися у цілодобовому режимі".

Що стосується наметів, які раніше використовувалися для обігріву, зараз від цієї практики вирішили відмовитися, додає Олег Держанівський:

"Єдине що – якщо виникне така потреба, ми плануємо використовувати ці намети у якості пересувних пунктів обігріву під час заметів на дорогах державного та регіонального значення. Такі намети у нас зосереджені на складі в Кропивні Володарсько-Волинського району. Це практично центр Житомирщини, і ми зможемо направити їх у будь-яку точку області для того, щоб забезпечити і обігріти тих водіїв і інших громадян, які потрапили в затори через замети і не мають можливості залишити те місце, де вони опинилися в час негоди".

З початку року в пунктах обігріву області було надано допомогу більше ніж двом з половиною сотням осіб.

Зауважимо, що в Житомирі також працює міський Центр обліку бездомних осіб, де пропонують цілодобовий прихисток для безхатченків. Центр знаходиться за адресою: провулок Перший Іподромний 15-а.

Прочитано 3503 раз

Последнее изменение Вторник, 19/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework