5 курортів України, про які мало знають українці

Чисте повітря, гори та джерельні ріки, цілюща вода, насичена мінералами та солоні озера – всіма цими природними багатствами може пишатися наша Україна.


Ми пропонуємо вам 5 місць, про які мало знають українці, де можна оздоровитися та просто гарно відпочити на природі.

«Шаян»

Курорт Шаян – бальнеологічний курорт України. Розташований він на схилах Вигорлат-Гутинського (або, як його ще називають, Ужгород-Хустського) хребта, в маленькому закарпатському селі Шаян.

Через присутність метакремнієвої кислоти в шаянських мінеральних водах фахівці прирівнюють їх до мінеральних вод відомого курорту Діліжан у Вірменії, хоча за наявністю в них гідрокарбонатів вони не поступаються «Єсентукам», «Боржомі» та «Віші-Селестон».

Ціни на курорт в Шаяні дещо вищі. За добу в санаторії “Шаян” ви заплатите від 280 грн. (1 особа в двомісному номері) включно з 3-разовим харчуванням та лікуванням.

«Солочин»

Курорт знаходиться між двома горами, тут можна об’єднати лижний відпочинок з лікувальними процедурами в санаторіях. На території курорту налічується близько 15 мінеральних джерел. Велика частина їх знаходиться на початку села, а біля підніжжя гори Тесаник є джерело цілющої сірководневої води. Відпочити можна як на турбазі (від 350 грн. за номер та 3-разове харчування), так і в приватних садибах (від 50 грн. за особу на добу).

«Голубине»

Основний лікувальний засіб курортів – вуглекислі гідрокарбонатно-натріеві мінеральні води «Поляна Квасова», «Лужанська», «Поляна Купіль».

В Голубиному пропонує свої послуги вілла “Квітка”. Вартість проживання тут – від 550 грн./особа/доба. Додатково можливо замовити харчування. Сніданки входять у вартість номера.

«Сергіївка»

В Одеській області є унікальний курорт Сергіївка. Це місце особливе тим, що лиман із цілющими грязями розділяє селище на кілька частин. Зокрема, основна частина Сергіївки розташована на материковій частині. Тут збудовані готелі, кафе, санаторії тощо. Щоб дійти до берега моря треба пройти “кілометр здоров’я”. Так називають відстань через міст, який розтягнувся через лиман до самого моря. Якщо у вас немає бажання ходити пішки, то до моря можна добратися на катері.

Вартість перебування на курорті складає від 300 грн. за номер.

«Черче»

Курорт Черче – розкинувся в лісостеповій зоні, поблизу річок Струг та Потік. Славу курорту Черче приносять родовища унікальних мінеральних вод – сірководневих сульфатно-гідрокарбонатних кальцієвих та сульфатно-кальцієвих.

Ціни на курорт у Черче варіюються від 120 грн. з особи за номер на добу і вище. Сюди входить лише проживання.

 

Читайте також:  Житомирянам на замітку: найкращі аквапарки України

 

 

Прочитано 3544 раз

Последнее изменение Среда, 10/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework