На Михайлівській вже монтують ковзанку та накрили фонтан. ФОТО

  Новорічні та Різдвяні свята вже зовсім скоро. Це дійсно казковий та чарівний період, коли і дорослі, і діти однаково хочуть повірити в казку, в справжнє диво та проникнутись духом Різдва та Нового року. А в самому центрі Житомира, на Михайлівській, у період найважливіших зимових свят працюватиме ковзанка, яку вже активно монтують. Це буде місце, яке ще більше дозволить житомирянам та гостям міста поринути в святкову атмосферу.

  Спершу зазначимо, що встановлення ковзанки на вулиці Михайлівській дозволив своїм рішенням виконавчий комітет Житомирської міської ради на позачерговому пленарному засіданні, яке відбулося нещодавно, 28 листопада. Облаштування відкритої сезонної ковзанки зі штучним льодом на розі вул. Михайлівської та Бориса Лятошинського члени міськвиконкому дозволили ФОП Громській Людмилі Володимирівні. Крижана красуня, котра радуватиме відвідувачів, буде розміром майже 600 м2 (20 на 30 м) і стане частиною Різдвяного ярмарку.

  Окрім ковзанки, у планах керівництва міста є також облаштувати роздягальні, пункти прокату ковзанів, адміністрацію, локації та кава-пойнти (продаж чаю та кави).

  Як розповідає Юрій Безбородов, головний архітектор Житомира в коментарі на житомирському сайті «1.zt.ua»: «Там обов'язково буде прокат ковзанів. Його вартість ще обговорюється, але вона не буде вищою, ніж на інших ковзанках міста.

  Ковзанка у жодному разі не пошкодить покриття вулиці. Це зумовлено способом укладання охолоджуючого устаткування на піщану подушку. Фонтан на Михайлівській буде закрито. На його місці встановлять вертеп».

  Зазначимо, що разом з монтажем ковзанки вже сьогодні, 6 грудня, саме накривають фонтан.

  Варто зазначити, що лід на ковзанці буде штучний, тобто не залежатиме від погоди. Він зможе працювати навіть при плюсовій температурі: спеціальна охолоджувальна рідина циркулюватиме по площі всього катка, підтримуючи потрібну температуру.

  До того ж, керівництво міста не забуває про запобіжні захооди, наголошуючи на тому, що на Михайлівській організують охорону ковзанки та всього, що буде встановлено – льодовихих скульптур, різдвяних будиночків та багато іншого.

Kovzanka na Myhajlivskij 2

Kovzanka na Myhajlivskij 2 Kovzanka na Myhajlivskij 2 Kovzanka na Myhajlivskij 2 Kovzanka na Myhajlivskij 2 Kovzanka na Myhajlivskij 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework