×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Адміністративний суд визнав незаконним наказ про реорганізацію Житомирського протезно-ортопедичного підприємства

У необхідності зберегти Житомирське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство зацікавлені не лише його працівники, а й представники обласної влади, громада області й особливо – люди з обмеженими фізичними можливостями, які отримують там якісні і своєчасні послуги.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, проблеми в закладі виникли 1 вересня цього року, коли Міністерство соціальної політики України вирішило припинити діяльність підприємства шляхом його реорганізації через приєднання на правах відокремленого підрозділу (філії) до Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. 13 жовтня Житомирський окружний адміністративний суд зупинив дію наказу профільного Міністерства до ухвалення рішення по цій справі.

n2411141680

Ситуація, що склалася навколо Житомирського ДЕПОП, стала предметом обговорення під час круглого столу в облдержадміністрації 13 листопада. Колектив підприємства навів багато аргументів на захист існування єдиного в регіоні профільного закладу з обслуговування інвалідів. А вже 18 листопада відбулося засідання у справі розгляду адміністративного позову про оскарження постанови Мінсоцполітики. Окрім цього, підприємство подало клопотання про забезпечення позову. За словами директора закладу Олександра Бортника, клопотання було гарантією того, що до винесення рішення суду не відбудеться реорганізація підприємства. Таким чином, Житомирський окружний адміністративний суд виніс постанову про те, що наказ № 661 від 01.09.2014 Міністерства соціальної політики України підлягає скасуванню. Рішення набуде чинності через 10 днів після того, як обидві сторони отримають офіційну постанову суду. Відповідно до чинного законодавства, Міністерство має право оскаржити це рішення в апеляційному суді або ж визнати постанову.

Олександр Бортник зазначив, що в Україні немає навчальних закладів, де готувалися б вузькопрофільні фахівці для протезно-ортопедичної галузі. Відтак, спеціалісти навчаються безпосередньо на практиці під час виробництва. Реалізація наказу Мінсоцполітики призведе не лише до скорочення кількості працівників, а й до втрати професіоналів. Директор констатував, що Житомирське ДЕПОП – прибутковий заклад, який постійно дбає про оновлення матеріально-технічної бази та впровадження сучасних технологій.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Прочитано 4378 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework