Для школярів провели День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 22 квітня у рамках Тижня безпеки життєдіяльності в Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 відбувся День цивільного захисту.

Як повідомляють, У ДСНС у Житомирській області, Такі заходи проводяться щорічно і є своєрідним першим етапом підсумкових заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

Із самого ранку в школі розпочалися відкриті уроки. Учні вивчали правила безпеки у побуті та на вулиці, а також не залишили поза своєї уваги і тривожне сьогодення.

Наступним етапом була евакуація учнів та педколективу із навчального закладу. Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Вчителі організовано здійснили евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу.

Всі наступні дійства вже проходили на шкільних майданчиках. Рятувальники ознайомили присутніх з пожежним автомобілем та продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання за допомогою якого здійснюється гасіння пожеж. Найбільше вражень у дітлахів викликало можливість гасіння умовної пожежі. Кожен міг спробувати себе у ролі приборкувача «вогняної стихії».

Також учасники стали свідками того, як рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць перерізають металеві конструкції. Малеча не вірила своїм очам, дивлячись на те, з якою легкістю надзвичайники ріжуть товстелезний металобрухт. Крім того працівники аварійно-рятувального загону Управління ДСНС Житомирщини демонстрували школярам, як за допомогою пневмоподушки можна підняти на висоту 20 см пожежний автомобіль. Проте вир емоцій викликав у всіх присутніх, коли рятувальники одягали бойовий одяг вогнеборців.

«До сьогодні я мав можливість спостерігати як виглядає справжній одяг рятувальників тільки з екрану телевізора, проте сьогодні, нарешті, і сам на декілька хвилин перевтілився у пожежного. Це було неймовірно цікаво…» - ділиться своїми емоціями учень 10-Б класу Михайло.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

«Саме після таких профілактичних заходів діти по-новому починають осмислювати важливість роботи рятувальника. І хтозна, можливо після останньої зустрічі, у когось із присутніх з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою», - зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

 

 

Прочитано 548 раз

Последнее изменение Пятница, 22/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework