×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

А Житомирщині через африканську чуму вже відстріляно 16 голів дикого кабана

Працівники мисливських господарств та ветеринарної медицини 20 липня говорили, як не допустити розповсюдження

n 2207155289африканської чуми свиней на території Житомирщини.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

З планом дій, розроблених та затверджених в ході засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, ознайомив присутніх начальник відділу протиепізоотичного забезпечення Головного управління ветмедицини в Житомирській області Микола Міщенко.

Він також повідомив, що найскладнішою в цьому питанні є ситуація в Чернігівській області: там виявлено 20 випадків захворювання на АЧС. На Житомирщині ж на сьогодні в ході проведення вибіркового діагностичного відстрілу відстріляно 16 голів дикого кабана. Проведеними лабораторними дослідженнями збудника захворювання АЧС в жодній добутій тварині не виявлено.

«Єгерські служби в цій непростій ситуації мають діяти професійно та оперативно, наголошує завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. – В разі виявлення в угіддях загиблої тварини – терміново повідомляти ветеринарні служби, щоб ті відібрали матеріал для проведення аналізу та доправили його в лабораторію.»

Тушу тварини слід спалити або закопати на глибину не менше 2 метрів із застосуванням дезинфікуючих засобів. Відразу ж мають бути виставлені пости, щоб не допустити населення в небезпечну зону.

Африканська чума свиней є досить підступною хворобою. Смерть наступає фактично в 100 % випадків. Хворіють всі породи свиней та всі вікові групи. ЇЇ збудник переноситься кліщем і може жити в ньому десятки років. В охолодженому м'ясі збудник може жити 150 діб, в замороженому – до 3 років. І лише температура, вища 90°, не залишає вірусу шансів.

Прочитано 2573 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework