Палаючі оселі та боєприпаси замість грибів

Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії „101” отримано 4733 повідомлення про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 456 осіб, що на 7% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2015 рік – 488 осіб).


Як повідомляють в У ДСНС України у Житомирській області, протягом останнього тижня рятувальники Житомирщини зафіксували 78 повідомлень про надзвичайні події чи загрозу їх виникнення. Серед них 44 пожежі, 9 ДТП та 2 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Під дією різних факторів 13 осіб загинуло, 18 травмовано.
Зокрема, на Коростенщині вогняна стихія призвела до загибелі людини. Там у власному житловому будинку згорів 65-річний чоловік. За словами сусідів, господар проживав сам, полюбляв палити та вживати спиртні напої. Що призвело до трагедії – з’ясовується фахівцями.
Цієї ж суботи у місті Новоград-Волинському ледь не загинув на пожежі ще один чоловік. Із задимленого житла напівпритомного чоловіка вивів його сусід. Саме ж загоряння виявилось незначним і вогнеборцям вдалося швидко з ним впоратися. Полум’ям знищено лише диван та оздоблення стін.
Рятувальники Житомирщини закликають населення! Будьте обережними з відкритим вогнем. Ніколи не паліть у ліжку, особливо перебуваючи на підпитку. Така недбалість є класичною причиною пожеж, які закінчуються трагічно.
Крім того люди продовжують знаходити вибухонебезпечні предмети на території області. Зокрема, в с. Малинівка Малинського району чоловік, збираючи гриби знайшов 76-міліметровий артснаряд часів минулих війн. Піротехніки успішно знищили небезпечну знахідку, на яку міг натрапити кожен, хто проходив лісом.
Нагадуємо, у разі виявлення підозрілого предмету треба негайно телефонувати за номером «101». Подібні знахідки забороняється чіпати руками та переносити з місця на місце. Лише спеціалісти знають як безпечно знищити боєприпаси часів минулих війн.

Прочитано 555 раз

Последнее изменение Понедельник, 17/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework