×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

«Житомиргаз» продовжує встановлення будинкових лічильників газу в Житомирі

Обладнання багатоповерхівок вузлами обліку здійснюється відповідно до ініціативи Нацкомісії.

l 04011629Це дасть змогу всім споживачам платити за фактично спожитий обсяг газу.

Про це повідомляє прес-служба «Житомиргазу».

Перші лічильники встановлені у будинках по вул. Крошенській, 45 та Кібальчича, 5. Адже в багатоквартирних будинках з невеликими витратами газу, при наявності у споживачів лише газових плит, встановлення будинкових приладів обліку є найбільш раціональним.

«Будинкові прилади обліку враховуватимуть загальну кількість спожитого природного газу мешканцями будинку. А розрахунок витрат газу на одного споживача залежатиме від загальноспожитого обсягу палива та кількості зареєстрованих в будинку осіб», – зауважує заступник голови правління з постачання і обліку газу Ольга Іванова.

Такі прилади обліку газу дозволять заощадити час і гроші. Адже їх вартість разом із монтажними роботами в декілька разів нижча, ніж вартість встановлення індивідуальних лічильників. Так, наприклад, щоб облаштувати 100 квартир багатоповерхового будинку індивідуальними лічильниками газу необхідно в середньому 210 тисяч гривень, а монтаж одного будинкового вузла обліку газу коштує до 50 тисяч гривень. Якщо говорити про витрати часу, то при встановленні як будинкового, так і індивідуального лічильника є однаковими – близько 2,5 годин.

Якщо ж хтось із мешканців будинку в майбутньому виявить бажання встановити лічильник газу у квартирі, він зможе зробити це без проблем. Тобто наявність будинкового вузла обліку газу не позбавляє споживача права мати індивідуальний прилад обліку.

Нагадаємо, що встановлення будинкових газових лічильників відбуватиметься коштом газорозподільних підприємств України за рахунок тарифу на розподіл газу.

l 04011629 1

l 04011629 1

Прочитано 980 раз

Последнее изменение Понедельник, 04/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework