×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Скільки коштує закордонний паспорт?

Плануєте оформити паспорт для виїзду за кордон?

l 120116102У Житомирі є три адреси підрозділів міграційної служби, де можна подати заяву на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, у тому числі паспорта, який містить безконтактний електронний чіп (біометричний паспорт):вул. Пушкінська, 44, вул.Черняхівського, 20, пров. Львівський, 5.

На сьогоднішній день при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон у звичайному режимі громадяни оплачують державне мито (170 гривень), а також вартість адміністративної послуги (87 грн. 15 коп.) та вартість бланку (в залежності від типу паспорта, 304 грн. 32 коп. за бланк з електронним чіпом та 238 грн. 32 коп. без нього). Це при оформленні документа протягом 20 робочих днів. У випадку оформлення документа протягом 7 робочих днів, сума державного мита та вартості адміністративної послуги подвоюється (і складає відповідно 340 грн. та 174 грн. 30 коп.)

Будь-які супутні послуги, якими пропонують скористатися при оформленні закордонного паспорта є виключно добровільними і жодна посадова особа не вправі примушувати громадянина cкористатися та оплачувати такі послуги!

Чи законно підрозділи ДМС вимагають сплати коштів до бюджету?

Відповідно до підпункту 4 пункту 22 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання та вилучення (Постанова КМУ від 7 травня 2014 р. № 152), для оформлення паспорта для виїзду за кордон особа подає, у тому числі, «відповідні документи, що підтверджують здійснення встановлених законодавством платежів, або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів».

Які платежі встановлено законодавством?

Державне мито – 170 грн. (Декрет Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»).

Вартість послуг – 87,15 грн. (Постанова КМУ від 4 червня 2007 р. N 795 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання")

Вартість бланка, визначена виробником відповідно до п. 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг» та ст. 15 Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус"). Ця вартість складає:

  • бланк з електронним чіпом (біометричний паспорт) – 304 грн. 32 коп.
  • бланк без електронного чіпа - 238 грн. 32 коп.

Таким чином, вимога про оплату зазначених коштів є цілком законною і ні про які «корупційні схеми» тут не йдеться і йтися не може.

Куди спрямовуються кошти, отримані від громадян при оформленні паспорта для виїзду за кордон?

Кошти від оплати державного мита та вартості адміністративної послуги надходять до місцевого бюджету, і міграційна служба жодним чином не може розпоряджатися цими коштами.

Кошти, які надходять на казначейський рахунок ДМС України від сплати вартості бланку відразу перераховуються Державному підприємству «Поліграфкомбінат «Україна» в якості оплати за бланк паспорта та його персоналізацію. Перераховується рівно та сума, яка надходить від громадян, жодної копійки у розпорядженні міграційної служби не залишається.

Враховуючи той факт, що у державному бюджеті на 2015 рік не передбачено фінансування для міграційної служби на придбання бланків закордонних паспортів та їх персоналізацію, кошти, які надходять від громадян на спеціальний казначейський рахунок ДМС України, є єдиним джерелом фінансування витрат, пов’язаних із закупівлею бланків та їх персоналізацією.

Таким чином, у випадку припинення оплати громадянами вартості бланка громадянами, міграційна служба змушена буде припинити видачу закордонних паспортів через відсутність фінансування з державного бюджету.

За матеріалами dmsu.gov.ua

Прочитано 1298 раз

Последнее изменение Вторник, 12/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework