×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Як назначатиметься виплата державної допомоги матерям-одиначкам?

На телефонну «гарячу лінію» департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації надходить значна кількість звернень громадян щодо виплати у січні цього року державної допомоги окремим категоріям одержувачів.

l 130116126Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

З огляду на актуальність зазначеного питання повідомляємо, що Урядом змінено механізм призначення допомоги одиноким матерям та дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

На даний час, виплата зазначених видів допомоги тимчасово призупинена з метою приведення у відповідність порядків призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, до норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Передбачається, що допомога на дітей одиноким матерям (батькам) надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців в розрахунку на одну особу.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина, та розраховуватиметься як різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців в розрахунку на одну особу.

Для громадян, які звернуться у період січня-березня 2016 року за призначенням допомоги одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям за новими умовами, зазначені допомоги призначатимуться з 1 січня 2016 року.

Прочитано 931 раз

Последнее изменение Среда, 13/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework