×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Малині надрукували першу партію банкнот із вмістом льону

Фабрика банкнотного паперу в місті Малин Житомирської області виготовила першу партію паперу із частковим вмістом українського льону.

n 2403168412Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

"За решти рівних умов вартість вітчизняної лляної сировини помітно нижча від імпортованого бавовняного волокна, яке є дефіцитним товаром. Використовуючи льон, ми зможемо знизити витрати, пов'язані із забезпеченням економіки країни необхідною кількістю банкнот гривні, підтримати національного товаровиробника цієї сільськогосподарської культури та створити додаткові робочі місця", - сказав заступник Голови Національного банку України Яків Смолій.

За словами Смолія, волокна льону значно міцніші за волокна бавовни, через це виготовлений з додаванням льону папір - міцніший.

"Нові якості банкнотного паперу дадуть змогу зміцнити та захистити нашу національну валюту," – додав він.

Нині Банкнотно-монетний двір НБУ випробовує папір дослідної партії.

Як зауважив Яків Смолій, ідея використання альтернативи бавовни у виготовленні грошей - оригінальна, проте не унікальна. Це відома у банківській індустрії практика. Наприклад, траплялися випадки застосування для виготовленні паперових грошей волокон рисової соломи або манільського прядива - рослинного грубого задерев'янілого волокна, яке отримується з рослин сімейства бананових. Тривалий час успішно застосовували волокна льону для паперу доларів у США.

Малинська фабрика банкнотного паперу може випускати продукцію із десятьма елементами захисту. За останні 15 місяців підприємство експортувало понад 700 т банкнотного паперу, з них понад 90% – довговічних марок підвищеної зносостійкості. Потужності фабрики дозволяють виготовляти 3100 т банкнотного та захищеного паперу за рік.

n 2403168412 1

n 2403168412 1

Прочитано 584 раз

Последнее изменение Четверг, 24/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework