У господарстві на Житомирщини утримують 400 різновидів фауни

Володимир і Катерина Приходько вже звикли до такого ритму життя.

Сьогодні на фермі зібрана різна живність - кози, свині, кролики, кури, качки, індики, сім собак, чотири кота, кубинський папуга і два ската, неквапливого плавання в 300-літровому акваріумі. Самі власники розповідають, що їх познайомила змія - величезний водяний вуж, який виповз на берег погрітися на сонечку. Коли зоолог Володимир побачив як незнайома дівчина милується вужем, тоді і вирішив знайомиться. Спільність інтересів зблизила їх - адже Катя свого часу отримала ветеринарну освіту.

Оселившись в Брусилові на Житомирщині, сімейство Приходько завели велику ферму - кози, кури, свині. І хоча, крім цієї живності, у сім'ї є качки, індики, перепели, кролі - вони вважають свою ферму козячою. Тут представлені елітні породи кіз - зааненска і нубійська. Цей вибір був виправданий, адже зааненскі кізоньки - рекордсменки за надоями. При гарному догляді вони дають, як мінімум, 8 літрів молока щодня, а по його жирності - більше 5% лідирує нубійська порода. Свиноматки - Маша і Глаша теж іменитого походження. Високопродуктивний вид «ландрас» селекціоновані в Данії, а червона білопояса м'ясна порода виведена в Україні, будучи вдалим гібридом декількох висококласних різновидів свиней.

Продуманий вибір тварин, їх збалансоване і вітамінізоване годування дозволяє фермерам мати дохід від обширного підсобного господарства. Наприклад, поросята набирають вагу до 100-120 кг всього лише за півроку, в той час, як зазвичай для цього потрібно не менше року.

За інформацією Agronews.org

 

Прочитано 1001 раз

Последнее изменение Понедельник, 13/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework