Житотомирянам на замітку: сезон низьких цін на помідори розпочато

Дешевих томатів споживачі чекали ще два тижні тому, до цього були всі передумови, але втрутилася погода і масовий збір пішов трохи пізніше.


Про це повідомляє офіційний сайт АІ «Інфоіндустрія» .

«Споживачі були обурені надвисокими цінами, які йшли в розріз з прогнозами аналітичних агентств, так як замість обіцяного здешевлення продукції ще тиждень тому сортові салатні томати в роздріб досягали 30 грн/кг і більше.

Однак головна причина — це погода, яка затримала масове дозрівання томатів. За підсумками тижня бачимо падіння цін на томати більш ніж в два рази. Це вже початок сезону низьких цін, хоча подальші сюрпризи з боку погоди завжди можуть скорегувати ситуацію не на користь споживача», — коментує Оксана Король, експерт по сільському господарству ІА «Інфоіндустрія».

«Як бачимо, сортовий салатний томат преміум-класу продається за преміум-цінами, незважаючи на розпал сезону — в середньому по 15 грн/кг в опті, вроздріб ціни ще вищі. Найнижчі ціни — від 2,60 грн/кг сформувалися на томати промислових сортів, призначених для переробки і консервації», — коментує Оксана Король.

 

 

Прочитано 743 раз

Последнее изменение Вторник, 09/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework