З вересня цукор подорожчає на 41 %

Ми вже звикли до того, що житомирські ціни ростуть як гриби після дощу, але з вересня Кабмін готує нам ще один «сюрприз» - подорожчання цукру.


Кабінет міністрів України має намір підвищити мінімальні закупівельні ціни на цукор в 2016-2017 маркетинговому році (МР, вересень 2016 – серпень 2017) на 41% порівняно з діючими в цьому сезоні – до 9078,87 грн за тонну (без ПДВ).

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства, у проекті постанови «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2016 до 1 вересня 2017 року» уряд також має намір скоротити квоту поставок цукру на внутрішній ринок (квота «А») на 3% - до 1,67 млн тонн і затвердити мінімальну ціну реалізації 1 тонни цукрових буряків на рівні 616,99 грн проти 445,87 грн цього сезону. Про це повідомляє УНІАН.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінагропроду, граничний розмір квоти визначався, виходячи з того, що фонд споживання цукру населенням (з розрахунку 38 кг на людину на рік) становитиме в зазначений період 1,620 млн тонн, а інше споживання – 50 тис. тонн. Рівні мінімальних цін на цукрові буряки і цукор квоти «А» визначено на підставі розрахунків Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України та Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості», виходячи з витрат на виробництво продукції та мінімального необхідного рівня його рентабельності.

 

 

Прочитано 915 раз

Последнее изменение Среда, 10/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework