На житомирських ринках подорожчає м'ясо

До кінця року житомиряни купуватимуть м'ясо за вищою ціною.

Протягом першого півріччя 2016 року на ринку м’ясної продукції яловичина і свинина в середньому вже подорожчали на 10%. У вересні ж очікуємо підняття цін на свинину ще на 1-2%, а в жовтні-листопаді – до 10 %. Яловичина, через її й без того високу ціну, набере до кінця осені трохи менше, близько – 5%. Найстабільніша ситуація на ринку м’яса птиці, однак під впливом зростання вартості свинини та яловичини, вона теж накрутить ціну десь на 2-3%.

В структурі споживання українців більш ніж половина (52%) становить м'ясо птиці, оскільки воно найдоступніше по вартості. В середньому ціна курятини 45-50 грн/кг. Частка яловичини через свою високу ціну, яка на початок серпня становила 90 гривень за кілограм, скорочується з кожним роком, і сьогодні, складає всього 9% у м’ясному раціоні. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив експерт у сфері аграрного бізнесу Денис Марчук.

Свинина як дешевший вид м’яса займає 35% м’ясного раціону, і зараз в середньому продається за ціною 75 грн/кг.

Прочитано 855 раз

Последнее изменение Вторник, 30/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework