×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Микола Дідківський: «Підстав для паніки не має, область забезпечена м’ясом, молоком, картоплею та овочами»

10 березня відбулася нарада щодо цінової ситуації та запасів продуктів харчування на продовольчому ринку Житомирщини.

У засіданні взяли участь директори профільних департаментів облдержадміністрації, керівники відомств та товаровиробники області, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський запевнив, що в жителів Житомирщини немає підстав для паніки. Область забезпечена м’ясом, молоком, картоплею та овочами. А запасів гречки вистачить для потреб споживачів до кінця маркетингового року. За словами директора профільного департаменту, на Житомирщині немає потужного олійно-жирового комбінату, але соняшник вирощується на полях області і переробляється в інших регіонах, а готова продукція постачається нашим споживачам.

За словами т.в.о. директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Віктора Градівського, Житомирщина забезпечена продуктами харчування, а також на них відсутній ажіотаж. Проте спостерігається зростання цін на основні продовольчі товари. Наразі в області виконується постанова Кабінету Міністрів України № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», на основі якої прийнято розпорядження голови облдержадміністрації № 362. Так суб’єктам підприємницької діяльності незалежно від форм власності, які займаються реалізацією молока, сиру, сметани, масла вершкового, ковбасних виробів, борошна вищого ґатунку, макаронних виробів, круп, олії та яєць, обмежено граничний рівень рентабельності на рівні 15%. Для яловичини, свинини, хліба, борошна пшеничного, житнього та їх сумішей – 10%, а м’яса птиці – до 13%.

Голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний звернув увагу на те, що, наприклад, пік цін на нафтопродукти вже минув. Разом із послабленням ажіотажу впав і попит на основні продукти харчування. Олександр Безсмертний наголосив, що причин для створення дефіциту товарів на Житомирщині немає.

n 1003153372

Прочитано 900 раз

Последнее изменение Пятница, 13/03/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework