Вдруге підприємці вимагають скасувати проект щодо тимчасових споруд

У приміщенні Міського будинку культури 12 березня відбулось громадське обговорення проекту регуляторного акту-рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира».

На слуханні громаді пропонували замість орендного договору впровадити схему пайової участі. Планується, що 80 % коштів піде до міського бюджету, а 20 % на потреби благоустрою, аби контролювати свідомість підприємців.

 


Згідно проекту, на виправлення недоліків надається шість місяців. Але присутні на слуханні висловили думку щодо надто короткого терміну на приведення тимчасової споруди до ладу. Громада міста не довіряє таким схемам та просять відкласти подібні реформи до кращих часів.
Підприємці знову обурилися питанням про зміни архетипу тимчасової конструкції, яке обговорювалося на скандальному громадському обговоренні 5 березня. Щоб довести павільйон до нових вимог необхідно витратити близько 100 тис. грн. За виділений термін у новому проекті це неможливо зробити.

Але якщо знайдуться охочі перейти на схему пайової участі, то процедура займе до 3 днів за наявності паспорта-прив’язки.

Всі зауваження та коментарі громадськості заносили в протокол, щоб оприлюднити на сесії виконавчого комітету. Підприємці просили на майбутнє повідомляти про громадські слухання особисто за допомогою смс-повідомлення. Також присутні висловили незадоволення щодо розподілу коштів для благоустрою, тому що краще,аби ці гроші йшли до бюджету міста.
Представники управління благоустрою запевняють, що регуляторний акт пройшов всі етапи розробки, а в газеті «Місто» минулого тижня публікувалося повідомлення щодо проведення обговорень. А представники виконконкому, які були присутні на обговоренні, здивувалися, що взагалі йдеться підготовка регуляторного акту такого характеру.


Лілія Мельник
Фото – Вікторія Васильченко
Відео – Сергій Борейко

 

 

Прочитано 894 раз

Последнее изменение Четверг, 12/03/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework