×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі за кошти інвесторів планують побудувати міні ГЕС та макро ГЕС

Сьогодні, 16 квітня у Житомирі відбулася зустріч з представниками Швейцарського бюро співробітництва в Україні щодо питань впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в рамках реалізації проекту "Енергоефективність в місті Житомирі".

Під час зустрічі перший заступник міського голови Сергій Сухомлин ознайомив присутніх з тим, що вдалося зробити житомирянам в реалізації даного проекту.

Енергоефективність в місті Житомирі

Як приклад показали ДНЗ № 63, на термореновацію якого витратили 3,1 млн. грн. Проект вдалося реалізувати за кошти інвесторів, грандів та власних коштів.

Також Сергій Сухомлин продемонстрував проекти, які Житомир планує втілити найближчим часом. Серед них будівництво біогазової установки для переробки органічних відходів з використанням надлишкового муру очисних споруд. Вартість даного проекту орієнтовано 12,0 – 15,0 млн. дол.. США.

Планується і будівництво лінії сортування ТПВ, на яке витратять 15 млн. грн.

Окрім цього, за кошти приватних інвесторів у Житомирі планується будівництво міні ГЕС (1,4 МВт) (вартість проекту 47 млн.грн), та будівництво мікро ГЕС на базі водовипускного напірного колектора скиду очищених вод від очисних споруд у Житомирі. За словами Сергія Сухомлина, це дасть можливість поліпшити якість води, що скидається в річку Тетерів.

Також на зустрічі обговорювалося і можливість для Житомира отримати Європейську енергетичну відзнаку. Наше місто обрав Уряд Швейцарії, і воно має всі шанси стати другим місто в Україні, після Вінниці, яке долучиться до проекту і отримає інформаційну, технічну та фінансову підтримку закордонних організацій і фахівців.

Енергоефективність в місті Житомирі

Проект має три компоненти: втілення ЄЕВ на муніципальному та національному рівні, відбудова систем центрального опалення в обраних районах та громадських будівлях, а також розбудова потенціалу «Житомиртеплокомуненерго».

За його словами, у реалізацію цих заходів протягом 2014-2017 років швейцарський Уряд планує вкласти приблизно 14,5 млн. швейцарських франків, тобто близько 190 млн. грн.

Енергоефективність в місті Житомирі

Енергоефективність в місті Житомирі

Енергоефективність в місті Житомирі

Прочитано 981 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework