×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Україна почне друкувати танзанійську валюту

Україна вперше стане використовувати своє обладнання для друку іноземної валюти , причому це стануть зовсім не долари або євро.

танзанійська валюта

Монетний двір нацбанку країни запустить в друк танзанійські шилінги. Витратні матеріали, зокрема папір, вже доставлені на монетний двір в очікуванні запуску друкарських верстатів.

Не дивлячись на те, що офіційно в обігу в Танзанії знаходяться банкноти номіналом 500 , 1 000 , 2 000 , 5000 і 10000 і монети номіналом починаючи від п'яти центів до двохсот танзанійських шилінгів, Україна займеться печаткою банкнот номіналом тільки в одну і п'ять тисяч шилінгів.

До слова, світова практика знає й інші приклади, коли національна валюта однієї держави друкувалися на території іншої . Так було, до речі , і з самою гривнею. Першу грошову українську купюру надрукували в 1992 році в Канаді і тільки через два роки виробництво перевезли до Києва.

В цілому закордоном надрукували більше трьох мільярдів купюр різних номіналів , і Київ віддав за оренду канадського обладнання по тим грошам 80000000 доларів. Тонни надрукованих гривень в обстановці суворої секретності доставляли на Україну морем.

Додамо, шилінг є досить дешевою валютою. Одна гривня за офіційним курсом коштує більше тридцяти шилінгів, а доллар - 4500.

танзанійська валюта

танзанійська валюта

танзанійська валюта

Прочитано 1101 раз

Последнее изменение Четверг, 17/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework