×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі вперше пройшов семінар "Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес"

Обговорювались питання законодавчих аспектів виходу українських товаровиробників на світові та європейські ринки.

n 2210156336Адже перше січня 2016 року – дата початку повної дії договору про Вільну торгівлю між Україною та ЄС.

Як повідомляє «Житомирська Хвиля», про ситуацію стосовно європейської інтеграції на підприємствах регіону розповідає директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА Олексій Шатило: "Підприємства нашого регіону активно шукають нових ринків збуту, відбувається суттєве переформатування нашого експорту. За відповідний період минулого року ми були орієнтовані на ринок СНД, куди спрямовувалось понад п’ятдесят відсотків нашого експорту. Зараз ситуація змінилася. Основними торгівельним партнерами є країни Європейського Союзу: Польща, Німеччина. Ключові види продукції це: наша деревообробка, вироби з деревини, продукція харчової промисловості, видобувних галузей, машинобудування, зокрема, котли".

Радник Прем’єр-міністра України Валерій Пятницький розповів учасникам семінару про основні положення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС і наголосив: "Багато чого потрібно зробити уряду і парламенту в будь-яким гілкам влади незалежно чи це центральні, чи місцеві. Важливо, щоби наша інформація була донесена до бізнесу. Тому що ми можемо багато говорити по торгівлю, але не торгують міністерства і уряд, торгують реальні люди. Вони виробляють свою продукцію, мають її просувати не тільки на внутрішньому, а на європейському ринках. Від того як ми будемо це робити, ми будемо наближатися до Європейських стандартів".

Присутні ознайомились із правами, зобов’язаннями і можливостями України в СОТ, механізмами захисту інтересів бізнесу, прозорістю та передбачуваністю торговельної політики. Зазначимо, що семінар "Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес" проходив за підтримки Уряду Швеції та відбувся за участі представників влади, бізнесу та громадських організацій.

Прочитано 754 раз

Последнее изменение Четверг, 22/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework