×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На вихідних до Житомира завітає святий Миколай

19 грудня православні християни відзначають день вшанування пам'яті Святого Миколая. Для українців Святий Миколай Чудотворець є прообразом Санта Клауса.

l 17121561За древніми переказами Микола народився між 270 та 286 роками в грецькому місті-колонії Патара, що в Малій Азії. Змалку Микола був дуже релігійним та вирішив присвятити своє життя богослужінню. 

Про діяння Миколи Чудотворця християни пам’ятають й досі. Вони стали причиною появи багатьох легенд, завдяки яким він став одним з найважливіших святих.

Для маленьких українців Свято святого Миколая є особливо бажаним. За традицією, в ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай приносить дітям подарунки та кладе їх під подушку. Якщо дитина весь рік була нечемна та неслухання, тоді вранці, замість подарунку, малеча знаходить різочку. 

Вже багато років поспіль в переддень свята діти пишуть святому Миколаю листа, де чесно розповідають про свої хороші та погані вчинки протягом року, а також розписують власні найзаповітніші бажання, щоб Миколай обов’язково їх здійснив. 

19 грудня в день Святого Миколая для житомирян на майдані Корольова запалає головна новорічна ялинка міста та урочисто відкриється Різдвяний ярмарок. Житомиряни матимуть змогу цікаво відпочити та придбати вироби народних майстрів.

Організатори обіцяють встановити льодяні фігури, які минулого року користувалися особливою популярністю. Щовечора на майдані Корольова буде цікава концертна програма. 

Відкриття новорічної ялинки відбудеться о 17.00.

Последнее изменение Четверг, 17/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework