Смачний рецепт Заравшанського плову. ВІДЕО

Рецептом Заравшанського плову поділився господар «Карпатського села» на Житомирщині Віктор Рильський.

Плов на відкритому вогні готується у великому чавунному казані. Для Заравшанського плову на 10 осіб потрібно взяти 1 кг узбецького непропареного рису, 250 грам олії, 3 цибулини, 3 кг моркви та 3 кг м’яса.

Найкращі приправи для рису – із Ташкенту, основу яких складає зіра та барбарис. Також до Заравшанського плову додаються родзинки.

Спочатку необхідно прожарити у казані олію, далі додати цибулю, порізану півкільцями, прожарити її до золотистого кольору. Після цього додати моркву, нарізану соломкою. Кидаємо м’ясо та заливаємо трішки водою. Додаємо родзинки, приправи та сіль. Тепер у нас є основа для плову – зірвак.

Наступний етап – це викладання рису. Акуратно засипаємо у казан промитий рис, заливаємо водою так, щоб вона покрила рис. Накриваємо казан кришкою і тримаємо на вогні допоки рис не буде готовий.

Смачного!

 

Последнее изменение Вторник, 22/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework