×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Де обов’язково має побувати кожен житомирянин

Ми хочемо познайомити Вас з відпочинком в місті Житомирі, з пам'ятними місцями та пам'ятками. Побувати і побачити які буде цікаво і цікаво не тільки гостям міста, а й жителям Житомира та області.

i 14011668 1Музеї Житомира

У будь-якому місті одними з найголовніших визначних пам'яток, куди можна запросити будь-яку делегацію і які багато розкажуть про саме місто та його історію є міські музеї.

Музеї Житомира не є тому виключенням, ще жодного відвідувача вони не залишили байдужими.

Перший музей, в якому буде цікаво побувати людям будь-якого віку, і в якому повинен обов'язково побувати кожен житомирянин – це Музей космонавтики ім. С.П. Корольова, який знаходиться на вулиці Дмитрівська, 5.

Цей музей дасть фору навіть столичним музеям космічної спрямованості.

Відвідавши музей, Ви зможете побачити унікальні експонати, присвячені освоєнню космосу.

i 14011668 2

Це і величезна кількість фотографій і документів, і справжні зразки космічних спускових апаратів, і космічні інструменти, і макети космічної техніки, і скафандри, а також космічна їжа.

Ще в музеї Ви побачите місяцехід, справжній метеорит і досить дефіцитний експонат – місячний ґрунт, а також безліч інших цікавих і дивовижних експонатів.

По вулиці Б. Хмельницького, 42 розташувався ще один не менш пізнавальний і цікавий музей – це Житомирський музей старовинних інструментів «Ремісничий двір».

Відкрито це музей був порівняно недавно в 2001 році.

У музеї знаходиться кілька тисяч експонатів, причому всі вони є оригіналами.

Серед експонатів музею діюча копія старовинної кузні, ручний старовинний пристрій для обсмажування зерен кави і багато інших.

По вул. 1 Травня 33, в Пожежної вежі, побудованої в 1894 році, знаходиться Музей пожежної охорони.

До речі, вежа і зараз є чинною, а в музеї Ви зможете ознайомитися з історією виникнення пожежної техніки та формування системи пожежогасіння.

На пл. Замкова 1, в особняку, побудованому в XIX столітті, розміщується Житомирський обласний краєзнавчий музей.

Зараз у фонді музею налічується більше 150 тис. Унікальних експонатів, серед яких і колекція витворів образотворчого мистецтва французьких, російських, голландських, польських та італійських майстрів XVI-XX ст.

По вул. Київська, 45 знаходиться Житомирський обласний літературний музей.

У музеї знаходяться не тільки унікальні експонати, але із завидною регулярністю проводяться літературні вечори, на яких письменники, популярні не тільки в Житомирі, а й в Україні, читають свої твори і діляться своїми думками про літературу.

Храми Житомира

Церкви і собори Житомира є не тільки тим місцем, де Ви зможете попросити прощення за вчинені гріхи і знайти внутрішній спокій, але вони також є невід'ємною частиною історичної та культурної спадщини Житомира.

Ми зупинимося на найцікавіших в архітектурному плані храмах.

На пл. Перемоги, 12/14 знаходиться один з найголовніших символів Житомира – Свято-Преображенський кафедральний собор, який є пам'яткою архітектури.

Собор побудований на місці зруйнованої уніатської Василіянської греко-католицької церкви, яка на цьому місці стояла з 1771 року.

Собор зведений у візантійсько-російському стилі, в якому простежуються також і риси давньоруської архітектури XI-XII століть.

Ще один унікальний православний храм знаходиться на вул. Київській, 18 – це Свято-Михайлівський кафедральний собор, зведений в 1856 році.

На стінах собору можна побачити два фрагменти іконопису XIX століття.

Також саме в стінах цього соборі був хрещений Святослав Ріхтер.

На вул. Соснова, 13-А на руїнах колишньої графської садиби знаходиться жіночий Свято-Анастасіївський монастир святої преподобномучениці Анастасії Римлянині.

Кафедральний собор святої Софії, розташований на Замковій площі 2, є однією з найстаріших і головних міських визначних пам'яток.

Побудований був собор 1751, в його стилі було вдало поєднані пізній ренесанс і бароко.

Сьогодні це повноцінно діючий храм, в якому з нагоди католицьких релігійних свят проходять урочисті служби.

Ще один католицький храм знаходиться по вул. Київській 4, – це Костел Св. Іоанна з Дуклі, побудований в 1842 році в стилі неокласицизму.

Цей костел належить до пам'яток архітектури національного значення.

По вул. Черняховського 12-А, знаходяться руїни Єзуїтського монастиря, побудованого монахами-єзуїтами в XVIII столітті.

Збереглися до наших днів лише келії монастиря, які в радянський час аж до 1941 року використовували в якості в'язниці.

Последнее изменение Пятница, 15/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework