×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі презентували довідник "Природно-заповідний фонд Житомирської області"

Видання побачило світ за кошти управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

n 0202167613Авторами-упорядниками довідника є відомі науковці та дослідники природного фонду. Оскільки наклад видання невеликий, то взяти до рук його можна у районних книгозбірнях та, звичайно, в обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олега Ольжича, де і проходила його презентація, - повідомляє «Житомирська хвиля».

"Історія природно-заповідної справи на Житомирщині має доволі глибокі корені. Майже століття минуло з того часу, коли науковці почали задумуватись над збереженням наших ландшафтів, рідкісних видів рослин і тварин. Почали створювати природно-заповідні об'єкти", - розповів виконавчий директор "Житомирбіопродукту" та відповідальний за випуск довідника Олександр Орлов. Довідник складено на основі експедиційних досліджень, які автори книги проводили протягом 27-ми років. Одним з цих дослідників і авторів є Олександр Тарасевич, колишній працівник лісгоспу, науковець, дослідник природно-заповідного фонду: "Починаючи з 1993 року, коли я ще працював в управлінні лісового господарства, я проводив роботу над першим довідником, який носить назву "Довідник природних ресурсів Житомирщини". Основна частина цього довідника ввійшла у нинішнє видання. Також я надав фотографія і співпрацював з колегами своїми, зокрема, з Орловим і результатом цієї роботи і став цей довідник".

Додамо, що станом на 1 січня 2016 року на території Житомирщини знаходиться 221 об'єкт природно-заповідного фонду загальною площею 136,58 тис. га.

Последнее изменение Вторник, 02/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework