×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Новограді-Волинському відзначили 145-річчя від дня народження Лесі України

25 лютого 1871 року у Новограді-Волинському народилася Лариса Петрівна Косач-Квітка,

n 2602168005відома світові як велика українська поетеса, драматург, громадська діячка Леся Українка.

Цього дня громадськість міста відзначала 145-річницю від дня її народження. Новоград-волинці свято бережуть пам’ять про свою землячку і шанують її талант.

Як повідомляють на сайті Новоград-Волинської міської ради, напередодні свята у музеях Лесі Українки та родини Косачів для дошкільнят, учнів та студентів міста були проведені екскурсії та виховні години. Також у музеях, бібліотеках та навчальних закладах міста діяли різноманітні виставки, присвячені життю та творчості Лесі Українки.

24 лютого в міському палаці культури імені Лесі України проходив обласний конкурс читців-декламаторів, у якому прийняли участь 72 конкурсанти з різних районів Житомирщини.

25 лютого на площі Лесі Українки, у день святкування, аби покласти квіти до пам’ятника письменниці та віддати данину пам’яті великій поетесі зібралася громадськість, влада, творча інтелігенція міста. До присутніх звернувся міський голова Віктор Леонідович Весельський, зазначивши: „Саме словами Мавки з драми-феєрії «Лісова пісня» - «Ні! Я жива, я вічно буду жити!» Леся Українка напророчила своє майбутнє. І ось сьогодні, 25 лютого, ми святкуємо 145- річницю від Дня народження Лесі Українки - геніальної поетеси, мислителя, драматурга, талановитого прозаїка і перекладача, педагога, публіциста, фольклориста-етнографа, літературознавця і громадського діяча, активного і непримиренного борця з чітко визначеною соціальною позицією.

2016 рік у нашому місті оголошено роком видатної Лесі Українки. Наші квіти - це наша шана і вдячність українському генію.

А опівдні у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася традиційна плеяда паростків Лесиного краю за участю науковців, лесезнавців, творчої інтелігенції та презентація книги „На сповідь до Лесі“.

n 2602168005 1

Последнее изменение Пятница, 26/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework