×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Режисера Житомирського муздрамтеатру запросили на стажування до Німеччини

До театру Аугсбургу на двомісячне стажування від'їжджає режисер та актор Петро Авраменко.

n 1403168232Запрошення обмінятися досвідом та ознайомитися з методами роботи німецьких колег наш земляк отримав після його режисерської роботи з театром-лабораторією "Бурсаки".

Цей студентський театр діє при Брехт-центрі Житомирського державного університету імені І.Франка і відповідно вивчає та застосовує в роботі методику німецького драматурга Бертольта Брехта. В світі є всього два Брехт-центри, в Аугсбурзі, на батьківщині драматурга, і в Житомирі. Німецька сторона зацікавилася роботою житомирського режисера Петра Авраменка після перегляду вистави "Ніч навпроти Івана Купала" студентського театру-лабораторії "Бурсаки". Спочатку режисер отримав запрошення до Німеччини на тиждень. Але після знайомства з іншими роботами житомирянина, вони змінили свою думку, каже Петро Авраменко: "До Житомира завітало керівництво цього театру і вони потрапили саме на мою виставу "Одруження". Після перегляду вистави вони довго з'ясовували, називаючи мені прізвище якогось режисера, чи не знаю я його, можливо думали, що я підгледів, як у нього створені вистави. Насправді, я вперше чув це ім'я і вийшло так, що у нас з ним схожа стилістика. Вони дуже цим зацікавилися і запросили мене не на тиждень чи два, а на цілих два місяці".

Програма стажування Петру Авраменку поки що невідома, але він каже, що ці два місяці в творчому розумінні мають бути насиченими: "Те, що я знаю, вони мені зроблять подорож театрами Німеччини, максимально як це буде можливо. Також сказали, що буду максимально задіяний, але як, для мене це поки що загадка. Але мені вже цікаво, якщо я буду присутній від початку постановки вистави до її завершення. Це дуже важливо, подивитися з середини,як працюють театри Європи і зокрема Німеччини: як вони працюють з акторами, за якою методикою, як взагалі вони готують виставу. Я думаю, це дасть великий поштовх для мого подальшого розвитку. Хотілося, щоб це був не один такий виїзд, а хотілося ще туди поїхати і щось там, навіть, поставити".

Петро Авраменко повернеться на батьківщину з новими ідеями ще до закриття цього театрального сезону.

За матеріалами Житомирської хвилі

Последнее изменение Понедельник, 14/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework