×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі відкрилася персональна виставка карикатуриста Василя Вознюка

В експозиції – книжкова та промислова графіка художника, в тому числі, і самі книги, які ілюстрував Василь Вознюк.

n 1803168305Василь Вознюк – відомий не лише в Україні, а й за її межами. Художник-графік вже давно посів високу сходинку в професії – він є лауреатом міжнародних конкурсів, художником Всеукраїнської асоціації КВН; співпрацює з багатьма періодичними виданнями в Україні та за кордоном, передає Житомирська хвиля.

"Працювати зараз доволі складно, – каже Василь Вознюк. – Адже для художника головне – це натхнення, а в нинішній непростій ситуації знайти натхнення дуже складно": "Взагалі-то, я є членом Асоціації карикатуристів України, і за нашим положенням за рік необхідно брати участь у не менш, ніж чотирьох конкурсах. Однак у мене зараз немає ніякого настрою сміятися. Коли говорять гармати, музи мовчать. І я навіть дещо відійшов від карикатури. Так вийшло, що ось цей, серйозніший, жанр – ілюстрація – зараз більше на часі".

Крім книг, на виставці також представлені екслібриси, виконані для декого з житомирян-книголюбів. "Надзвичайно приємно, що ми маємо такого талановитого земляка. Цікаво, що руку Василя Вознюка впізнаєш одразу", – зауважила співачка Ірина Шинкарук, яка теж побувала на відкритті експозиції: "Чи ти прийшов в театр і дивишся на екран, розуміючи, що це його рука (Василь Вознюк робив оформлення постановки "Смішні гроші" для облмуздрамтеатру – прим.ред.), чи ти дивишся його роботи на виставці, ти відчуваєш його стилістику, вловлюєш його хід думок, і це класно. І я раділа, що, коли ми приїхали в Страсбург наприкінці минулого року і зайшли в Молодіжний центр Ради Європи, я зразу впізнала в представлених там роботах руку нашого Василя Вознюка. І мене тоді охопило почуття гордості за наших талановитих земляків".

Роботи, представлені у Молодіжному центрі Ради Європи, можна знайти на сайті цієї організації і в соцмережах. Що стосується самої виставки, то вона працюватиме до кінця березня. Усіх, хто бажає на власні очі побачити роботи відомого художника запрошують до відділу літератури з мистецтв Житомирської обласної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича. Вхід – вільний.

Последнее изменение Пятница, 18/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework