Цього року День Вишиванки у Житомирі святкуватимуть кілька днів. ВІДЕО

Про це на прес-конференції розповіли представники ГО «ХХІ покоління», які і організовують захід. 

«Свято Української Вишиванки – Зв’язок Поколінь – Минуле, Сьогодення, Майбутнє» проходитиме кілька днів. Організатори пропонують житомирянам одягати вишиванки з 19 по 22 травня як на роботу і навчання, так і на прогулянки. А в неділю, 22 травня, всіх запрошують зібратися у центрі міста.

Віталій Сівко, який очолює ГО «ХХІ покоління», розповів учасникам про значення, які закладені у вишивці та запросив майстрів прийняти участь у виставці майстрів народної творчості. Організатори сподіваються на активність народних майстрів з усієї Житомирщини.

Також у Житомирі пройде семінар «Українська вишиванка – стиль нації».

«Головна вимога, аби вишивка була ручною, - про це зазначає, заступник голови ГО «ХХІ покоління» Наталія Ніколюк. – Ми проти машинної вишивки, адже це не автентичність. Ми хочемо відновити, навчити і пояснити всім, що вишита українська сорочка це не та машинна робота. Так, вона є дорожчою, але ми маємо показати світу, що ми багата нація у всіх сенсах цього слова».

У рамках святкування учасників пригощатимуть закарпатським банушем, та справжньою бринзою з Гуцульщини та білими грибами.

Нагадаємо, того року житомиряни двічі святкували День Вишиванки. ГО «ХХІ покоління» провело свято за тиждень до Всеукраїнського Дня Вишиванки. Думки житомирян розділилися, тому активісти власними силами організували ще однин День Вишиванки.

Цього ж року, у ГО «ХХІ покоління» наголошують, що вони не проти об’єднатися, але у них розроблений свій план святкування.

 

 

Последнее изменение Пятница, 08/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework