У Житомирі презентували найбільшу в Україні ляльку-мотанку. ФОТО

У Житомирі 21 квітня, відбулося урочисте відкриття культурного осередку Житомирщини – Дому української культури.

У заході взяли участь житомирський міський голова Сергій Сухомлин та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, передає прес-служби облдержадміністрації.

Біля пам’ятнику Т. Г. Шевченку влаштували справжній концерт, де виступали хорова капела «Орея», дитячий хор «Глорія». Завітала на цю подію і народна артистка України Ніна Матвієнко.

Ярослав Лагута привітав присутніх зі святом та зазначив: «Я глибоко переконаний, що саме через брак української культури та свідомості ми маємо зараз таку складну ситуацію в країні. Дуже символічно бачити на цьому заході представників також і інших національних діаспор. Це говорить про те, що така культурна подія має підтримку, незалежно від віросповідання та національності. Я дуже сподіваюсь, що цей Дім об’єднає культуру не лише міста Житомира, а й всієї області».

Також у рамках заходу біля Дому української культури встановили ляльку-мотанку, заввишки три метри п’ятдесят сантиметрів. Це найбільша лялька-мотанка в Україні. Відтак, представник Книги рекордів України під час відкриття зареєстрував новий рекорд за найбільшу ляльку-мотанку, яка виготовлена зі збереженням правильних і точних пропорцій та згідно українських традиційних правил народної творчості.

За українськими традиціями першим у будинок пустили чорного кота, який має оберігати дім.

У Домі української культури представлено 6 виставкових залів з великою кількістю експонатів, серед яких вироби народної творчості, побутові речі і навіть зброя козацької доби; картини житомирських художників; куточок відомих житомирян тощо.

Культурний осередок знаходиться за адресою: вул. Велика Бердичівська, 61 (будинок Філіпова, колишній РАГС) та приймає гостей у будні дні з 9:00 до18:00.

 

Последнее изменение Четверг, 21/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework