У Житомирі відомі вчені-музикознавці із різних країн світу обговорювали питання активізації культурного життя України

5 травня у Житомирському музичному училищі ім. В.С. Косенка розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Норвегія-Україна: діалог культур».

Конференція проводилась на честь відкриття Всеукраїнського товариство Едварда Гріга. Основну мету діяльності Всеукраїнського товариства Едварда Гріга у Житомирі його засновники вбачають в активізації культурного життя Житомира й України; популяризації норвезької музики, зокрема творчості Едварда Гріга; поширенні наукових музикознавчих досліджень у цій галузі; налагодженні культурного діалогу між Україною, Норвегією та іншими країнами світу.

Серед завдань, що стоять перед товариством, є творча, дослідницька, освітня діяльність; організація та проведення концертів, музичних фестивалів, конкурсів, семінарів, майстер-класів та конференцій; зустрічей композиторів, виконавців, вчених, викладачів та студентів України, Норвегії та інших країн задля обміну досвідом; сприяння оновленню матеріальної бази музичних навчальних закладів та її ефективному використанню; встановлення і підтримка прямих контактів з іншими об'єднаннями громадян, у тому числі іноземними та міжнародними.

В конференції взяли участь відомі вчені-музикознавці із різних країн: Гельмут Лоос (Німеччина) Беріл Фостер (Великобританія), Любов Синяк, Ірина Драч, Максим Чуб (Україна). Вчені презентували свої доповіді про місце вокальної музика Е. Гріга, норвезькі рапсодії Ю. Свенсена та інше.

 

Последнее изменение Четверг, 05/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework